2016-04-26

Äitiyspakkaus VS. Raha

kannattaako äitiyspakkaus ottaa

Kannattaako äitiyspakkaus hankkia? 

Pitää aluksi sanoa, että äitiyspakkaus on monella mittarilla ihan huippu juttu. Muistan lukeneeni jostain, että Kelan äitiyspakkauksen lanseeraaminen oli aikanaan yksi suurimmista tekijöistä, joka auttoi lapsikuolleisuuden laskuun Suomessa.  Varsinkin esikoisen kohdalla äitiyspakkauksen hakeminen postista oli mullekin oikea juhla hetki. Pakkaus toi viimeistään tunteen ja ymmärryksen siitä, että kohta olisin ihan oikea äiti.

Esikoisen kohdalla äitiyspakkauksen vaatteet tosin olivat aika reiluja ja osa vaatteista oli sopi vasta miltein vuoden iässä (tai sen ylikin). Keskosena syntynyt vastasyntynyt hukkuikin pienimpiinkin äitiyspakkauksen vaatteisiin, joten alku kuukausina ne lojui auttamattomasti kaapin perällä. Toppahaalari oli liian iso vastasyntyneellä, mutta saattoi olla jo ihan liian pieni seuraavana talvena. Se niin riippuu, koska vauva syntyi ja minkä kokoisena... 2007-vuoden äitiyspakkauksen ainoa kietaisubody oli silti käytössä esikoisella usein.... Siis sitten joskus neli-viisikuisena, kun päästiin kutosella alkaville senteille. Onneksi nykyisessä pakkauksessa on näköjään kietaisupodyja kaksin kappalein ja kootkin on järkevämmät (50-56cm).

äitiyspakkaus rahana


Peitto, lakanat ja makuupussi oli silti esikoisen kohdalla kivoja juttuja. Tyttö nukkui muutamia ensi öitä äitiyspakkauslaatikossa välissämme, mutta aika pian uskalsin nostaa pienen jo perhepetiin kainalooni kokonaiseksi öiksi.

Todella iso osa äitiyspakkauksen tuotteista oli silti sellaisia, jota ei tullut käytetyksi ollenkaan. Nyt uuden tulokkaan synnyttyä en halunnut sitä valtavaa tavaramäärää nurkkiin turhanpäiten pyörimään. Esikoisen äitiyspakkauksesta on silti jäljellä kynsisakset ja harsot, jotka meni käyttöön siis tämän kolmannen lapsenkin kohdalla.

Materiaalitkin mietityttää... Luomupuuvillaa on nykyisessä pakkauksessa vähemmän, mutta viherpesua enemmän. Iso osa tuotteista on valmistettu Kiinassa. Kuopuksen kohdalla jotenkin haluaa olla entistä tietoisempi materiaaleista, tuotteet tekevästä yrityksestä ja valmistusmaasta.

Äitiyspakkaus tälläiselle materiaali syynääjälle ja tavara ahdistuksesta kärsivälle on lähinnä kauhun paikka, mutta esikoistaan odottavalle varmasti ihan kiva hengennostattaja. Kiva hypisteltävä ja muutamia tuotteita tulee varmasti käytettyäkin (kuten vaikka vaunupussia ja kynsisaksia)

kannattaako ottaa äitiyspakkaus


Valitsin kuitenkin kuopuksen kohdalla 140€:n äitiysavustuksen. Ostin sillä sopivan kokoisen toppahaalarin ja kotimaisia luomupuuvillaisia vaatteita ja jäi siitä vielä rahaa kantoliinaankin.

- Riina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti