2016-03-08

Vastasyntyneen kantamisesta ja pakurista


pakurijauhe

Kantoliinailu on alkanut meillä hienosti. Hieman silti oli totuttelemista uuteen ohjeistukseen, jonka mukaan ihan pieniäkin vauvoja pidetään pystyasennossa liinassa, eikä kehtosidontaa enää suositella. Ipanaisen sivuilla on hyvä ohje aiheesta. Oikeastaan suositusten muuttuminen on ihan hyvä asia, sillä tuntui, etten koskaan saanut esikoista ja poikasta kehtosidontaan oikein hyvään asentoon. Tuntui aina, että vauvat jotenkin kasassa.

Tyttö oli juuri nukahtamassa, kun laitoin sen ekan kerran liinaan. Otin käyttöön ristisidonta kakkosen, sillä se oli ennestään jo tuttu esikoisen ja poikasen kanto ajoilta. Oli kertaalleen pakko tehdä sidonta kuitenkin uudestaan, sillä en ihan kerrasta saanut vauvaa kyytiin. Jalkojen asento ja pyllyn saaminen oikealle korkeudelle, siten, että asento olisi vastasyntyneelle luontainen, oli aluksi hieman haastavaa, mutta nyt pari päivää sidontoja harjoilteltuani senkin oppi paremmin. Nyt tyttö on vedellyt useammat päikkärit kantoliinassa ja olen saanut tehtyä hieman kotitöitäkin samalla. Hereillä ollessakin vauva tuntuu liinassa jaksavan olla, kunhan ei juuri silloin iske nälkä. Imettää en oikein osaa liinastakäsin, mutta kai sekin joltain akrobaateilta onnistuu.

Vaikkemme olekaan liinailleet vielä pikkuisen kanssa kuin kotona, niin jo nyt vauvan pukeminen on hieman mielenkiintoista. Jo sisävaatteilla ja liinalla vauva saattaa olla hieman kuumissaan, sillä vauvaa lämmittää tehokkaasti myös mun vaatteet ja kehoni lämpö. En usko, että alan ulosmennessä pukemaan vauvalle edes toppahaalaria, sillä kun vauva on puuvillahaalarin ja villahaalarin kera mun takkini sisällä, niin luulen sen pysyvän lämpimänä ihan hyvin. Vauvan raajat ja pää silti tulee varmasti puettua tarkemmin, sillä ääreisverenkierto on kuitenkin vauvoilla heikompaa. Kokeilemalla oikee pukeminen varmasti selviää. Onneksi mennään kuitenkin kevättä kohti, niin ei tarvitse kauheitten pakkasten keskellä kauhistella. 

Sain Nordic Gustolta pakuria testiin, joten siitä varmasti lisää lähipäivinä! Musta on mahtavaa, että uusia mielenkiintoisia yrityksiä ilmaantuu villiintymään Suomen metsien herkuista. <3  Nordic Guston pakuri on kerätty Suomen Lapista napapiirin yläpuolelta. Yrityksellä on paljon muutakin mielenkiintoista, joten kannatta kurkata!

<3 RiinaEi kommentteja:

Lähetä kommentti