2016-03-09

Nokkonen ja imetys

Nokkosjauhe

imetystee

Nokkonen on yrttikuningatar Virpi Raippala-Cornerin mukaan oikein hyödyllinen ja ihana yrtti käytettäväksi myös raskauden ja imetyksen aikana. Nokkonen lisää maidoneritystä, joten sitä voi tarvittaessa heitellä smoothien sekaan, tai keitellä imetysteetä.

Olen raskauden ja imetyksenkin aikana laittanut smoothien sekaan vihreitä. Kourallinen salaattia, tai vaikka yksikin teelusikallinen nokkosviherjauhetta ei aiheuta vielä mitään valtavan puhdistavaa reaktiota.  Koen silti, että vihreät auttaa arvokkaita vitamiineja imeytymään paremmin ja nesteyttää kehoani tehokkaammin. Voimakkaita vihresmootieta, tai detox kuureja ei siis raskauden, tai imetyksen aikana kuitenkaan suositella, sillä poistuvat kuona-aineet ja myrkyt kulkeutuvat helposti äidinmaitoon ja sitä kautta vauvaan. Chlorellan tosin sanotaan "kapseloivan" tehokkaasti poistuvia myrkkyjä, mutta jos haluaa pelata varman päälle, niin ehtii sitä myöhemminkin. Kuureina nokkosen imetystä tukevat hyvät ominaisuudet kuitenkin on asia erikseen ja vauvallekin siitä on hyötyä. <3

Urbaanin kotiäidin pelastus on oikeasti sekin, että nokkosta saa nykyään ostettua. Nokkosjahtiin lähtö ei nimittäin aina vain onnistu kolmen ipanan kanssa, eikä pakokaasujen ja saasteiden keskeltä kaupungistakaan viitsi niitä oikein syötäväksi kerätä.

<3 Riina

*Nordic Guston nokkosjauhe saatu.

2 kommenttia:

  1. Huippua, kun kirjoitat näistä nokkosista, pakureista ja muista imetysaikana. Mä olin jotenkin tosi varovainen imetyksen alussa, kun en tiennyt mitä "hevimpää" settiä saa syödä, ja mikä on parempi jättää imetyksen jälkeiseen aikaan. Tietoa näistä ei ole yhtään liikaa, joten kiitos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Virallisestiha varmasti kaikki on kielletty varmuuden vuoksi... Onneksi pieniä tiedon rippeitä löytyy sieltä täältä. Halmetojan Jaakko sanoi viimeksi, kun siihen törmäsin, että silläkin on aika paljon merkitystä, mitä on syönyt ennen raskautta. "Aloita varovasti" on varmasti hyvä ohje kaikessa ja sekin, että mitä vaikutuksia milläkin yrtillä haetaan.

      Poista