2016-02-04

Vauvan peitto- APUA!

Vauvan peitto

Täällä iltasupistelujen saattelemana pohdin edelleen vauvan peitto asiaa. Onneksi vieressä on useampi lastentervikeliike, josta saa mm. Ruskovillan silkkipeittoja, joten jos lähtö sairaalaan tuleekin nyt, niin ehditään hakemaan peitto vaikka kotiintulomatkalla sairaalasta.

Eli niin kuin kerroin jo edellisessä peitto postauksessa, niin  Porin villasta&peitteestä hankkimani ihana vauvan villapeitto (pinnasängynpeitto)  tuntui kuitenkin hieman liian raskaalta vastasyntyneelle. Ihan pienelle kannattaa ehdottomasti valita 60x90cm villapeitto, joka on varmasti kevyempi. Niin peiton puuvillapäällisellä, kuin villatäytteelläkin on öko-tex 100 sertifikointi, joten peitto ei sisällä haitallisia aineita. Villa on luonnostaan paloturvallinen, joten peite ei sisällä palonestoaineita! Peitteen villatäyte on peräisin Ranskasta. Peiton voi myös vesipestä 40C', joka on hyvä juttu!Olen pallotellut hieman peiton ja unipussin välillä, mutta peitto tuntuu edelleen silti luontevammalta. Itsellänikin on mukavampaa peiton alla, joten miksei vauvallakin?!

Kapalot sen sijaan tuntuu itsestäni hieman vierailta, sillä uskon vauvan kuuluvankin saada liikutella raajojaan vapaasti. Kapalon tuomaa ahtauden tunnetta usein perustellaan vauvan turvallisuuden tunteen lisääntymisellä, sillä kohdussakin on ahdasta. Vauva pystyy kuitenkin kohdussa liikuttelemaan raajojaan paremmin ja liian tiukat kapaloviritelmät saakin  vain niskavillani nousemaan pystyyn. Onneksi kuitenkin nouseva trendi on tehdä vauvalle löysä kapalo, jossa käsien liikuttelulle jää tilaa.

Muistan, kun esikoinen oli keskolassa ja eräs hoitaja "hemmotteli" meidän vauvaamme juuri korkatulla Joutsenen untuvapeitolla. Se oli hurjan muhkea ja tuntui, kuin 2-kiloinen tyttömme hukkuu peiton sisään kokonaan. Luulen, että se on kivempi silloin, kun vauva on hieman isompi kokoisempi, vaikkakin joutsenen peitteitä ja makuupusseja ehkä pidetäänkin keskoloiden luottopeittoina etenkin lämmönsäätely ominaisuuksien takia. Peite huitelee yli 100€ hujakoilla, joten hinta kirpasee kyllä todella kovaa. Peitteen voi kuitenkin pestä 60-asteessa, joten se on muta aika iso plussa.

Ruskovillan silkkipeite on aika ihana, mutta pesukielto on musta vauvan vuodetekstiileille aika suuri puute. Vaippojen ohivuotoja tuskin voi estää kokonaan ja muutoinkin peitot pitää musta pestä aina silloin tällöin ihan unihygieniankin kannalta. Saunottamiseen, tahrojen pyyhintään ja pölypunkkien pakkaskäsittelyyn en pidemmän päälle pelkästään oikein luota.

APUA... Miks tän pitää edelleen olla näin vaikeeta! :D

- Riina

Kollaasin kuvat Ruskovilla, Porin villa&peite, Joutsen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti