2016-02-29

Ruokaostokset hoituu keittiöstä

Klikkaa ja nouda

Ei tätä voi oikeasti olla hehkuttamatta! Lapsiperheemme arki on helpottunut äärettömän paljon, kun nykyään pystyy tilaamaan ruokaostokset netistä valmiiksi keräiltynä. 
Ruuan ostaminen nettikaupan kautta auttaa pitämään myös kustannukset kurissa. Myönnän, että uusien luomutuotteiden shoppaileminen on paheeni ja helposti budjetti venyy ja paukkuu. Mun on huomattavasti helpompi pysyä suunnitelmassa, kun ostan ruuat kotoa kahvikuppi kädessä, kun tehdessäni ostopäätöksiä nälkäisenä ruuhkaisessa ruokakaupassa. 
Pienten lasten kanssa saattaa ruokakaupassa käynti olla välillä hieman haasteellistakin. Ei lasten tarvitse mielestäni jaksaakaaan raahautua vanhempien perässä etsien hyllyjen välistä viikon ruokaostoksia. Prisman klikkaa ja nouda palvelu säästää siis myös hermoja meiltä kaikilta... 
Ruokakaupassa käyntiin saa myös menemään ihan tuhottomasti aikaa. Kävelen yleensä 1,5km päässä olevaan Prismaan ja kauppareissuun menee silti helposti tunti. Kävellen en kyllä jaksa raahata, kun perheemme yhden päivän ostokset kotiin asti. Ruokien hakemiseen menee siis viikossa 7h, jonka voisi käyttää paremminkin!  Netistä ostaessa ruuat vain haetaan noutoluukuista. Noutoon ei saa millään uhrattua kovin paljoa aikaa...  
Netistä tilaaminen hellii myös parisuhdetta, sillä mikään ei ole ärsyttävämpää, kuin että kumppani tuo väärän tuotteen kaupasta. 
Ostan yleensä reilun viikon ruokaostokset Prisman Klikkaa ja nouda-palvelun kautta ja mies hakee ne sitten Prisman noutoluukusta. Tuotteet saa kyllä myös kotiin kuljetettuna, mutta itse haettaessa hinta on hieman halvempi. Ainakin Koivistonkylän Prismassa tiistaisin ja keskiviikkoisin noutohinnat on vielä euron edullisemmat, kuin normaalisti.... 
Tilaus tehdään viimeistään noutoa edellisenä päivänä. Joskus ruuhka-aikoihin hakuajat täyttyvät nopeasti. Palvelu ilmoittaa mitkä noutoajat ovat vapaana. Hakuikkunaa on kullekin noutoaijalle useampi tunti, joten noudot sumplii jouhevasti. 
Ostokset maksetaan verkkokaupan kautta etukäteen. Kauppa tekee kortilta katevarauksen ja lisää summaan varmuuden vuoksi 10% punnittavien tuotteiden hintojen heittelyn takia. Sitten kun tuotteet on keräilty, niin katevaraus korjataan vastaamaan todellista summaa. Joskus jokin tuote on loppu, joten siinäkin mielessä katevaraus on kätsy. 
Jos jotain negatiivista kauppakassipalvelussa on, niin ehkä se, että ostokset pakataan automaattisesti muovikasseihin.... Tämä kuulemma johtuu siitä, että muovi kestää muita materiaaleja paremmin noutopisteen kylmäsäilytyksen. 

Neljä syytä miksi kannattaa ostaa ruokaa netistä:

1. Helpottaa lapsiperhearkea
2. Helpompi pysyä budjetisssa
3. Säästää aikaa
4. Hellii parisuhdetta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti