2016-01-24

Vauvan kotiintulohaalari

kotiintulo haalari

Päädyin ostamaan Polar o. pyretin alesta  kotiintulohaalarin. Pähkäilin pitkään jonkun makuupussi-villahaalari kombon kyhäämistä, mutten todellakaan halua, että tyyppi paleltuu matkalla sairaalasta kotiin. Untuvamakuupussien hinnatkin heiluvat siellä 100€ hujakoilla ja en vaan raaskinut siihen heti sijoittaa.

Ostin pienimmän 50-senttisen haalarin, sillä jotenkin on vaan kiva, että vaatteet on miltein sopivia. Kohta sitäpaitsi on jo kevät, eikä talvihaalaria enää tarvita kauaa.

Koskikeskuksen liikkeen myyjä vakuutteli, ettei kyseisessä haalarissa ole perfluorattuja yhdisteitä. Polar o. pyret onkin luopunut pfc:n käytöstä 2015 keväällä. Tosin juuri tänään, luin Kemikaalitutkan facebooksivulta, että fleece kangas saattaa päästää jokaisessa pesussa 1900 mikromuovikuitua veteen, eikä niitä pystytä vedenpuhdistamossakaan poistamaan. Tylsää. Pitäisi uskaltaa luottaa siihen, että luonnollisilla materiaaleilla pärjäisi lapset Suomenkin pakkasissa, mutten oikein osaa. Toisaalta luomufleece kangastakin on saatavilla mm. Linotessa, mutten ole ihan vakuuttunut omista ompelutaidoistani ja jotain tuulelta suojaavaakin materiaalia varmasti tarvittaisiin.

Välillä tuntuu, että lastenvaateviidakossa ja myrkkyjen keskellä uppoaa, kuin Titanic. Jos Yhdestä myrkystä pääsee eroon, niin tuotteessa on joku muu myrkky, joka aiheuttaa vähintäänkin ekokatasrofin. AARGH! Tekisi mieli vaan mennä luolaan asumaan, mutten usko, että sekään minua pelastaa.

Ehkä kuitenkin perfluoratuista yhdisteistä vapaa haalari on jo ihan hyvä alku...

- Riina .


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti