2016-01-03

rv 31+5 ja raskausarvet

raskausarvet

raskausarpien ennaltaehkäisy

En ole missään raskaudessani paisunut näin isoksi. On silti jotenkin surkuhupaisaakin, että vaikka olen levinnyt joka suuntaan enemmän, kuin muissa raskauksissani, niin sf-mitta on ollut hieman pienempi.

Olen säästynyt kahdessa edellisessä raskaudessa raskausarvilta, mutten ihmettelisi yhtään, jos tällä kertaa niitä tulisi. Pitäisi muistaa öljytä ihoa. Onneksi kiristyksen tunnetta ei ole ihan vielä kuitenkaan ilmaantunut. Sain kuitenkin joululahjaksi mieheltä Madaran pihlajavoidetta, jota olen toisinaan muistanut nyt sipaista mahallekin. Kookosöljyäkin pitäisi ostaa kaappiin varuiksi lisääkin, sillä sekin kuulemma ennaltaehkäisee raskausarpien syntyä.

Kuulemma geenit vaikuttaa aika pitkällekin raskausarpien ilmaantumiseen. En ainakaan muista, että äidilläni olisi pahemmin raskausarpia ollut, vaikka saikin 6-lasta. Toivonkin, että olen saanut hyvän geeniperimän sitä kautta.

Jos arpia on tullakseen ei välttämättä mikään varotoimi auta. Kuitenkin toivon, että osaan itsekin silloin kantaa omat arpeni rohkeasti ylpeydellä. Ne kun on niitä todellisia rakkausarpia.

<3 Riina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti