2016-01-02

Raskaus ja unettomuus

raskaus ja unettomuus

Muutama viikko on ollut  nukkumisen suhteen aika masentavaa aikaa. Yöt menee nivelsäryissä aamuyön tunneille asti. Rytmit on koko porukalla ihan sekaisin muutenkin, mutta toisaalta siitä ilosta saan kasaan edes joinain öinä 5h yöunet.

Koko hommaa värittää myös sekin tosiasia, että mun pitäisi antaa kehoni levätä kunnolla, jotta se jaksaa kantaa pienokaista 9-kuukautta. Nyt on menossa rv 31+3, joten aika monta viikkoa pitäisi vielä olla jalat ristissä. Ois oikeesti juhlan paikka, jos raskaus kestäisi 38-viikolle.

Toivon, että kehoni auttaa mua tottumaan vauvan yöheräilyihin ja nää unettomuusjaksot on vaan osa sitä koulua. Vaikkei suoranaisesti aamut olekaan ihan kuoleman paikkoja, niin tajuan kyllä, että unettomuus tekee musta hieman vähemmän mukavan ihmisen.

Alituiset vessassa ramppailut ei ainakaan helpota saamaan unen päästä kiinni. Vauva painaa virtsarakkoa ja pahimmillaan saa vessan oven avata miltein 10-minuutin välein.

Uskon vakaasti, että tää on monella tavalla myös peiliin katsomisen paikka. Syönkö oilein? Ulkoilenko tarpeeksi? Onko unihygienia kunnossa? Tammikuu varmasti menee näihin asioihin paneutuessa. On vaan ihan pakko saada nukuttua kunnolla.... Toisaalta aina on sekin mahdollisuus, että vain alistun kohtalooni ja alan nukkumaan säännöllisiä päiväunia.

<3

- Riina
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti