2016-01-05

Joogaa lapsille

joogaa lapsille
Blogasin tästä mainiosta youtubekanavasta jo joskus aijemmin, mutten voi olla hehkuttamatta! Cosmic kids yogassa jooga liikeitä tehdään tarinan siivittämänä. Tarinat on englanniksi, mutta ainakaan meidän lapsiamme se ei tunnu haittaavan. Esikoinen on tosin itse oppinut englantia ihan huomaamatta ja puhuu sitä varmaan jo paremmin, kuin minä.

Kolmivuotias R ei ehkä jaksa tehdä koko joogaa, mutta etenkin kahdeksan vuotias esikoinen on aivan hurjan innoissaan joogaamassa. Välillä tyttö tekeekin parikin tarinajoogaa peräkkäin.

Esikoiselle jooga on tekee muutenkin varmasti erityisen hyvää, sillä hänellä on hieman lihasjännitystä etenkin etureisissä. Kyseinen "ongelma" on ollut ihan vauvasta asti ja  on aika ominaista keskosena syntyneille. Osa etureisien lihasten jännityksestä on varmasti myös perätilasynnytyksen aiheuttamaa. Neidillä kun oli monta viikkoa syntymän jälkeen jalat ihan mustelmilla. Onneksi tämäkään asia ei liiaksi arkea hidasta. F saa kuitenkin edelleen miltein viikottaista ryhmäfysioterapiaakin, joten siitäkin on suuri apu. Joogasta on varmasti apua myöskin keskittymisen ja levottomuuden haasteisiin! 

Tämän youtube kanavan  lisäksi monet joogakoulut järjestää jo tosi kivasti lastenjoogia. Myös lasten joogakirjoja löytyy jo markkinoilta. Kannattaa kurkkia!

http://omyoga.fi/portfolio/lastenjooga/
http://www.yoganordic.fi/fin/classes/view/hatha_tunnit/
http://www.luhtavilla.fi/lasten-jooga.html
http://www.yogarocks.fi/jooga-fitness/jooga/lasten-jooga.html
http://www.satujoogaa.fi/paula_kiuru.html

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti