2015-12-05

Vihreä joulu - messut


Jaakko halmetoja

Terkkuja vihreä joulu-messuilta! En ehtinyt käymään siellä, kuin vasta ihan viime metreillä, mutta kuulin sentään Jaakko Halmetojan luennon kauneutta lisäävästä ravinnosta. Jaakko ei petä koskaan ja sen luennot on aina yhtä mielenkiintoisia.

 Hyviksi kauneutta lisääviksi ruoka-aineiksi nousi ainakin vihreät lehtivihannekset, raakakaakao, msm ja hyvä vesi... Marjojakaan ei sovi unohtaa. En esimerkiksi tiennyt, että ruusunmarjasta on enemmän c-vitamiinia, kuin tyrnissä!

Kuten aina, niin tälläkin kertaa Jaakko painotti laadun parantamista. Mistään ei tarvitse luopua, mutta laatua voi nostaa loputtomiin.

Näytteille asettajista erityisen kiinnostavia oli esimerkiksi Sieniboksi-yritys, joka myy osterivinokkaiden kasvatuspaketteja. Myyjän mukaan osterivinokas on ihan yhtä kelpo ruokasieni, kuin herkkusienikin, mutta omaa vielä elimistöä vahvistavia vaikutuksia mm. sieni ja virusinfektioita vastaan. Ostarivinokkailla on myös syövältä suojaavia vaikutuksia ja sen on todettu alentavan kolesterolia.

Toinen mielenkiintoinen yritys löytyi ekorakentamisen puolelta. Olkipaalirakentaminen ja savirappaukset on nouseva trendi varmasti sisäilmaltaan optimaalista taloa kaavailevilla. The Natural Building company on keskittynyt luonnonmukaiseen rakentamiseen.

Vihrein terkuin <3 Riina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti