2015-12-11

Supistuksia...

Ennenaikaiset supistukset

Illalla nukkumaan mennessä tuli hieman huono olo. Sitten ilmaantuivan supistukset. Maha meni ihan kovaksi, mutta sen lisäksi se tuntui myös aaltomaisena kipuna. Menin hätäpäissäni lämpimään suihkuun ja kiroilin. Lapsi ei oikeasti saa tulla vielä maailmaan! Se olisi vielä pienempi, kuin esikoinen...

Muutama supistus tuli vielä suihkun jälkeenkin. Heitin lämpimän peiton korviin ja toivoin niiden menevän pian ohi. Ulkona välähti. Jyrähtikin. Olin varma sen olevan ukkonen! Tuntui hullulta, että mahdollisesti ukkosti näin joulukuulla! Oli hullua, että ukkosti juuri nyt, kun mua supisteli.

Mietin kauhulla, missä R olisi sen aikaa, kun olisin vauvan kanssa sairaalassa. Jos vauva syntyisi nyt, niin sairaalassa menisi vähintään kuukausi... F pärjäisi kyllä, mutta tuntuisi pahalta viedä R hoitoon. Ehkä olisi pakko pyytää anoppi auttamaan. Mietin sitäkin, etten todellakaan raaskisi herättää kuopusta, jos synnytys nyt käynistyisi. Olisi pakko vaan tilata taksi ja luopua ajatuksesta, että mies osallistuisi synnytykseen.

Onneksi kuitenkin supistukset menivät ohi tunnissa. Ei ne kovia olleet, mutta pelästytti. Onko oma kehoni todella niin romu, ettei se jaksa kantaa pienokaisia yhdesää kuukautta? Välillä tulee sellainen olo, että tieten tahtoen tehtailen keskoslapsia. Kamala ajatus! Laitan jalat tiukemmin ristiin ja toivon viikkoja rutkasti lisää. Joulun jälkeen viimeistään näkee, onko näistä supistuksista tullut damagee ja joudunko pakkolepoon, jos kohdunkaula on lyhentynyt.

Onneksi kuitenkin V pystyy tekemään hurjasti etätöitä, joten kyllä sen pakkolevonkin pystyisi ehkä taas sumplimaan.... Ehkä sen keskola ajankin, ilman kuopuksen hoitoon laittamista,  jos pieni vaan päättää tulla...

-Riina

2 kommenttia:

 1. Moro,
  Päädyin sattumalta tänne blogiisi ja jäin selailemaan juttujasi! Aika samanmoisilla viikoilla mennään raskauden kanssa, täällä olis nyt 29+5 meneillään :) mua on myös vaivanneet KIPEÄT supparit jo useamman viikon. Välillä saa ihan itkua vääntää, ja synnärin päivystyksessäkin on saatu tämän tästä ramppailla supistustenestopiikkiä ottamassa. Kumma (ja huojentava) kyllä, mitään "vahinkoa" supistelut eivät ole saaneet aikaan, eikä vaavilla onneksi näytä olevan lähiaikojen suunnitelmissa vielä putkahtaa ulos.

  Toivotaan, että teilläkin olisi vielä väärä hälytys ja pääsisitte turvallisemmille viikoille ennen kuin pikkuinen päättää saapua maailmaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa ihana kuulla, ettei supistukset ole sulla aiheuttanut hallaa! Täällä kans ollaan sormet ja varpaat ristissä, että kohdunsuun tilanne ois hyvä. Onneks tänään on ollut jo huomattavasti parempi päivä, eikä supistuksista ole tietoakaan, vaikka tuli istuttua pitkään autossakin.

   Supistuksen estolääkitystä sain muuten vain esikoisen kohdalla synnärillä, mutta sillon oli jo liian myöhäistä ja synnytys eteni lääkityksestä huolimatta...

   Kiva, kun kävit lukemassa ja kiitos tsempityksestä!

   Poista