2015-12-30

rv 31+1 ja ultra

rv 31

Kontrolliultra oli tänään. Piti hieman siirtää miehen työkuvioiden takia aikaa, mutta onneksi onnistui! Jännitin ultraa taas ihan hirveästi etukäteen, sillä muutama yö sitten oli taas supistellut oikein urakalla.

Tuomio oli hieman varovainen. Kohdun kaulaa oli vielä kohtuullisesti jäljellä, mutta olisi kuulemma suoranainen ihme, jos pääsen täysille viikoille. Tilanne ei ole vielä ihan hälyttävä, muttei kauppakasseja saa kantaa, eikä muutenkaan pahemmin mitään nostella. Vielä en siis joutunut pakkolepoon, mutta ulraan pitää mennä taas 2vko päästä.

Ultralääkäri myös sanoi, ettei kovin mielellään laittaisi tukilankoja. Pahimmassa tapauksessa niiden laittaminen saa synnytyksen jo etenemään. Sen sijaan nainen oli erityisen kiinnostunut hyvän bakteerikannan lisäämisestä emättimeen. En todellakaan tienyt, että maitohappobakteereja saa emätinpuikkoinakin! Lääkäri kertoi, ettei varsinaisesti tutkimukset ole niin pitkällä, että tiedettäisiin onko niistä apua ennenaikaisuuteen, mutta mitään haittaa niistä ei kuulemma ainakaan ole. Hyvien bakteerinen lisääminen oli kuulemma lääkärin ihan lempiaihe. Keuhkoja kypsyttävästä kortisonista saattaa olla jopa haittaa, jos sen kanssa hätiköi. Supistuksen estolääkityskin oli vähän niin ja näin. Nyt siis ei ole oikein muuta mahkua, kun ottaa rauhallisesti.

Vauva oli jo kääntynyt raivotarjontaan ja pää oli jo löytänyt oman kuoppansa kohdun suulta. Painamalla ei onneksi kohdun sisäsuu näyttänyt vielä aukeavan.  Kohdun kaula oli vähentynyt 4,2-centistä 3,5- centtimetriin. Ei siis mitään hätää kuitenkaan vielä... Kuopuksen kohdalla kohdunkaula alitti 3cm rv. 32+3. joten onneksi siihen on vielä hieman matkaa.

Ehkä taa tästä! Ainakin Aarrekidin ihanuudet löysi jo tiensä postista meille! JESS!!!

- Riina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti