2015-12-27

RV 30+5

rv 30+5

Tämä raskausviikko on kaikella tavalla ollut varsin omituinnen. Yöt on mennyt lähinnä valvoessa. En silti ole ollut ihan kuoleman väsynyt aamuisin, mutta huomaan olevani malttamaton ja kärttyinen. En todellakaan haluaisi! Toivon kuitenkin, että  nämä yövalvomiset valmistaa kehoani imetysrumbaan vauvan synnyttyä.

Oma keho ei ole toiminut kovin luontevasti. Niveliä on öisin särkenyt ja muutaman kerran on tullut niin hirveitä suonenvetoja ja pohjekramppeja, että miltein itku tuli. Ylivarovainen liikkuminen ennenaikaisuuden pelossa saa muutoinkin olon tuntumaan aika kehnolta. Onneksi eilinen kävely koko perheen voimin toi oikeasti uutta virtaa. Pitää vaan muistaa kuunnella kehoa. Jossain vaiheessa tuntui, että pienienkin ylämäkien kohdalla supisteli, mutta eilen ei onneksi mitään sen suuntaista ilmennyt.

Kaiken tämän sokerin ja vehnän ahtaminen näin joulunaikaan ei ole todellakaan tehnyt keholleni hyvää. Eilen illalla puhkesi joka hirveä punoitus kasvoille. Osa punoituksesta laski yönaikana pienellä hipaisulla 0,5% hydrokortisonia, mutta osa varmaan on ihan vaan ihon kukkimista kaiken sen suklaan ja joulutorttujen syömisen jälkeen.

En ole vielä tehnyt synnytystoivelistaa, mutta tuskin se kovin suuresti muuttuu edellisestä. Selkeytyy tosin.

Hurjasti juttuja on vielä hankkimatta, joten vauva ei todellakaan saisi tulla vielä. Tosin viimeksikin Mies hankki sairaalassa olo aikanani kaikki loput tarvittavat tarvikkeet, kuten vauvanpeiton ja lakanoita, jotka olin jättänyt viime tippaan. Ehkä tälläkin kertaa kaikki saadaan kuitenkin hankittua ennen vauvan kotiutumista. Alennusmyyntejä tosin on tullut kurkittua sivusilmällä, josko jotain mieleistä löytyisi vauvallekin. Saas nähdä <3

- Riina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti