2015-12-10

Raskaus juttuja

odotusblogi raskausmaha

Nyt mennään raskausviikoilla 28+2. Maha on isompi, kuin kummankaan edellisen lapseni syntymä viikoilla. Tyttö siis syntyi rv 33+1 ja poikanen 36+5.

Täytyy myöntää, etten todellakaan rakasta raskaana oloa. Tosin synnytystä pidän niin voimauttavana kokemuksena, että sen voisin tehdä useamminkin, jos vaan joku muu hoitaisi tämän raskaana olon. Ei sillä, jokainen raskauteni on mennyt melko iisisti, mitä nyt hieman ollut tuskastuttavia liitoskipuja, kuopuksesta pakkolepoa ja esikoisesta kipeitä supistuksia.

Raskauden aikainen painonnousu pistää mut välillä hieman apeaksi. Oma keho muuttuu niin nopeasti, etten pääse oikein mukaan muutokseen. En onneksi omista vaakaa, joten kilojen kyttäämiseksi tämä ei mene. Peilistä katsoo silti joku valasta muistuttava olio, siitäkin huolimatta, että painonnousu on pysynyt vielä melko maltillisena. Edellisellä neuvolakäynnillä rv 26+6 painoa oli siis 68,1kg. Rappusissa hengästyttää ja yöllä vessareissuilla pitää irvistellä, jotta pääsee liitoskipu vihlaisujen saattelemana ylös sängystä.

Kummallinen himo on yllättänyt taas ihan puskista! Äiti syötti meille lapsena A. Vogelin nokkoskalkki-tabletteja. Vaikka en niitä ole vielä ostanutkaan, niin välillä tekee niitä mieli niin, että melkein itkettää. Ehkä mulla on joku puutostauti!? Esikoisesta oli sama juttu ja kuopuksestakin jossain vaiheessa, vaikkakin kuopuksen kohdalla en tainnut niitä syödäkään, kun kuvittelin tytön ennenaikaisuuden johtuneen nokkoskalkista...

Toiveet on korkealla, että tämän raskauden kanssa mentäisiin täysille viikoille. Ennen joulua mulla on vielä yksi neuvola ja heti joulun jälkeen kontrolliultra, jossa katsellaan taas kohdunsuun tilannetta.

Näillä mennään....

-Riina


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti