2015-12-11

Pakuritee

Cocovi

Mulle on muodostunut pakurikäävän litkimisestä tottumus. Tällä hetkellä kaapista löytyy Cocovin pakuriteepusseja, joka on ihanan helppoa. Tosin luulen, että vahvempaa teetä saa keittämällä pakurirouhetta miedolla lämmöllä kattilassa.

Vetelen hautuneen pakuriteen kylmänä. Kun muki on tyhjä lisään vaan uuden satsin kuumaa vettä saman teepussin päälle ja annan jäähtyä. Kun teepussista ei enää irtoa väriä, on aika vaihtaa teepussi. Päivässä tulee juotua useampi mukillinen, joka on ihan hyvä tälläiselle, jonka nesteen saanti olisi muuten rajoittunut lähinnä kahvinjuontiin. Raskausaikana muutenkin pitäisi kahvia hieman vähentää, joten uskon pakuriteen olevan paljon parempi vaihtoehto.

Pakuriteetä menee välillä myös marjasmoothien pohjaksi. Normaalisti smoothieeseeni menee pakuriteen lisäksi mustikoita, tyrnejä ja puolukoita. Lisäksi hiukan raakaa kaakaojauhetta ja kourallinen tummaa salaattia, vaikka Järvikylän Salanovaa. Makeutta haen smoothieeni banaanilla, vaikka tiedän, että hunaja voisi olla vielä hieman parempi valinta.

Mies osti viimeksi Cocovia, mutta kun se loppuu, niin ostan varmaan Puhdistamon pakurirouhetta... 

Pakuripäisin terkuin:

-Riina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti