2015-12-06

Ihan levätön

levätortillat norilevä

Muistan, kun F oli vajaa 3-vuotta ja rupesin miettimään töihin paluuta. Mielessä rupesi pyörimään sekin, että voisin tehdä jotain ihan muuta, kuin päihdetyötä. Lopulta sanoin työnantajalleni, etten palaa enää takaisin vanhaan työhöni ja löysin itseni yrittäjäkurssilta Tampereen aikuiskoulutus keskuksesta.

Löysin niihin aikoihin myös superfoodit ja aloin kokeilemaan mm. msm-jauhetta ja macaa, gojeja,  sekä raakaa kaakaojauhetta. En oikeastaan ikinä päässyt leviin asti. tai kunnolla puhdistaviin vihersmoothieisiin. Kun tyttö oli 4-vuotias, niin aloin odottamaan jo R:ää. Raskauden aikana en uskaltanut alottaa kovin puhdistavia kasveja, sillä pelkäsin, että jos kuona lähtee kunnolla liikkeelle, niin seuraavaksi se kaikki on vauvalla. Pelkäsin myös, että imettäessä kehosta poistuvat myrkyt siirtyy äidinmaitoon. Imetin kuopusta hieman yli vuoden ikäiseksi. imetyksen jälkeen tilasin jossain vaiheessa chlorellaa, mutta kokeilut jäi aika lyheksi, kun huomasin odottavani taas uutta pientä. Se raskaus meni kuitenkkin kesken raskausviikolla 7. Kun kuukautiset tasaantuivat aloin odottaa taas. Tosin itku oli herkässä, kun sekin raskaus päätyi keskenmenoon rv 4. Siinä pienessä tauossa raskauksien völissä en kauheesti jaksanut keskittyä superfoodeihin lainkaan. Viime kesänä sitten aloin odottaa tätä mahassa kasvavaa pientä. Olen siis miltein koko superfood innostuksen ajan joko imettänyt, tai ollut raskaana. Aika hullua!

Kysäisin chlorellasta ohi mennen Vihreä Joulu-messuilla myös Cocovin esittelypisteellä. Vieressä oli myös Halmetojan Jaakko, joka totesikin, että tutkimusten mukaan chlorella itseasiassa näytti vähentävän äidinmaidosta myrkkyjä ja raskasmetalleja, mutta jos leviä ei ole käyttänyt ennen raskautta, niin ne tulisi aloittaa äärimmäisen varovaisesti raskauden ja imetyksen aikana. En tiedä vielä uskallanko siis aloittaa leviä vieläkään ruokavaliossani...  Se on ehkä se alue, joka on harmittanut kaikkein eniten! En ole päässyt puhdistamaan kehoani kokonaisvaltaisesti, mutta toivon, että pääasialliseen luomuruokaan siirtyminen on silti vähentänyt myrkkykuormaani elimistössäni. Norileviä on silti tullut kyllä vedeltyä (ohjeistuksien vastaisesti raskaanakin).

Leväisin kaipauksin:

Riina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti