2015-11-21

Syy muutokseen


Olin intoa piukassa sitoessa lenkkareiden nauhoja. Päätin taas kerran alkaa lenkkeilemään. Ajattelin, että voisin juosta puolimaratoninkin sitten muutaman kuukauden päästä... Kävin kolme viikkoa lenkillä joka toinen päivä. Sitten tulin kipeäksi ja juokseminen jäi. Ei sitä puolimaratonia sitten tullutkaan juostua.

Mulla ei ollut vaan tarpeeksi hyvää syytä! Kuinka monta hyvää elämänmuutosta jääkään sen takia kalkkiviivoille?! Kun taas muutoksen takana on oikeasti tarpeeksi hyvä syy, niin homma ei tyssää heti ensimmäisten vastoinkäymisten iskiessä. Monesti ajattellaan, että kyllä mää sitten keskittyisin terveyteeni, jos saisin vaikka kuulla sairastavani syöpää. Sitten olisi tosin jo todella  kiire, ehkä jopa myöhäistä?!

Suuria muutoksia on vaikea tehdä, jos ei ole "pakko". Onneksi sen pakon  voi luoda ilman syöpään sairastumistakin. Kysymällä itseltään tarpeeksi monta kertaa miksi haluan jotakin (vaikka juosta sen puolimaratonin) niin löydän kyllä lopulta sellaisen syyn, joka pistää homman liikkeelle. Toisaalta, jos emme löydä, niin ehkä unelma on väärä. Ehkä todellisuudessa haluankin  jotain muuta ja juokseminen on ajatuksena vain kiva juttu sen takia, että naapurin Riittakin juoksee?! 

Unelmien toteuttaminen saattaa vaatia aika paljonkin aikaa. Syyn löytäminen auttaa meitä olemaan kärsivällisiä. Kun kuva on selkeä jaksaa kummasti opiskella, vaikka sijoittamista. Usein löydämme sen kaikkein parhaimman syyn rakkaistamme. "Haluan olla taloudellisesti vapaa, jotta voin olla enemmän lasteni kanssa"....

Kun aloitamme unelmoimisen tarpeeksi hyvän syyn etsimisellä, niin vain taivas on rajana, mitä voimme saavuttaa!

Kysy itseltäsi, että miksi ja ala elää unelmaasi todeksi

<3 Riina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti