2015-11-14

Rv24+4 ja pakko levätä

ennenaikaisuuden riski, raskausmyrkytys, ennenaikainen synnytys
Raskaus on mennyt eiliseen asti ilman sen suurempia huolenaiheita. Eilen kuitenkin tunsin yllättäen, kun päässä humisi, pyörrytti ja hieman oksettikin. En omista verenpainemittaria, mutta sen kyllä huomasi, että verenpaine kohahti jostain syystä hetkessä pilviin. Oli pakko mennä peiton alle...

V:n lopetettua työnsä hän tokaisi, että meille oli tulossa illemmasta tuttavaperheen lapset leikkimään. Siinä hormoonihuuruisissa verenpainepäissä aloin pillittämään ja sanoin, ettei se juuri nyt tuntunut kovin hyvältä idealta. Pelotti oikeasti, että seuraavaksi olisin synnärillä. Harmitti ja hävetti, mutta leikkikaverit oli nyt ihan pakko perua.

Tänään asioilla käydessä tunsin taas kuinka verenpaine hyppäsi korkeuksiin. Onneksi oltiin autolla ja seuraavalla parkkipaikalla jäin suosilla autoon siksi aikaa, kun lapset ja mies kävi ostoksilla.

Jännittää hieman, onko kyseessä esimerkiksi raskausmyrkytys. Loppu viikonlopun yritän lepäillä mahdollisimman paljon ja jos olo on vielä samanlainen maanantaina, niin on ihan pakko soitella neuvolaan. Minkään pikkukeskosen synnytys ei todellakaan olisi hyvä juttu!

Onneksi vauvan liikkeet tuntuvat jo nyt melko hyvin, niin tietää ainakin tyypin olevan matkassa mukana.

<3 Riina

2 kommenttia:

 1. Hei,

  minulla oli samanlaisia oireita aikoinaan raskausaikana ja vielä vuoden verran synnytyksen jälkeenkin. Ykskaks huimasi, vatsa meni sekaisin ja sen jälkeen saattoi jäädä moneksi tunniksi huono olo. Eivät saaneet selville, mistä moinen johtui, vaikka asiaa tutkittiin synnytyksen jälkeen erityisen tarkasti. Lapsi syntyi ihan normaali aikaan ja terveenä, Ehkä sinullakin on sama juttu!

  T. Outi

  Ps. mielenkiintoisen oloinen blogi, juuri löysin. Jään lukijaksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla oireet on toistaiseksi pysynyt nyt onneksi poissa. Uskonkin, että oman kehon kuuntelu ja lepääinen varmasti auttoi. Ensiviikolla on kuitenkin neuvola ja sitä seuraavalla ultra.... Pitää toivoa, että kaikki on hienosti. Hyvä kuulla, että sulla meni oireista huolimatta kaikki hyvin! Tervetuloa seuraamaan :)

   Poista