2015-11-01

Vauvalle myrkyttömiä ulkovaatteita?

Vauvojen ulkovaatteiden myrkyt

Ihan niin kuin isommillakin lapsilla, niin myös vauvan kohdalla tressailen ulkovaatteista. Haalareiden pintamateriaalit mietittyttää ja kaikkien hormoonihäiritsijä juttujen keskellä koen oloni aika epätoivoiseksi. Tuntuu, kuin sitä täydellisen ekologista talvihaalaria ei olisi olemassakaan... Kuulin silti joskus huhua, että Aarrekid joskus väläytti ajatuksen myös omista ulkovaatteiden suunnittelusta. Voi kun se tulisi joskus todeksi! 

Tällä hetkellä suosin ulkovaatteissa Bionic Finish eco-pintakäsittelyä, jotka ei siis sisällä ollenkaan perfluorattuja (hormoonin häiritsijä) yhdisteitä. Esimerkiksi Mini Rodinin ja Polar o Pyretin ulkovaatteet on käsitelty juuri tällä pfc-vapaalla Bionic finish eco-käsittelyllä.  Molo kids kertoo sivuillaan myöskin valmistavansa tuotteensa PFC-vapaina, vaikkakin pintakäsittely on hieman toinen. Muista merkesitakin löytyy ulkovaatteita, joihin ei perfluorattuja yhdisteitä ole tungettu... Esimerkiksi Didriksons, Everest ja  Lindex ovat pfc-vapaita. Kappahlin haalarit ei sisällä fluorihiiltä. H&M:n ulkovaatteista löytyy myöskin bionic finish eco-käsittely (tosin en ole vakuuttunut varsinkaan H&M:n vaatteiden eettisyydestä...) 

Onneksi villavaatteita on saatavilla luomunakin. esimerkiksi Ruskovillan kerrastot on ihania, vaikkain hieman tyyriitä. Toisaalta laatu maksaa... 

On kuitenkin ihanaa, että nykyään on saatavilla hyvin kattava valikoima luonnollisia, myrkyttömiä ja eettisiä vaihtoehtoja sisävaatteista. Kiitos etenkin Papun, Aarrekidin, Noshin, Gugguun, Marlonin, Vimman ja Melli eco desing. Varmasti moni mahtava yritys jäi vielä mainitsemattakin. Kyllä meillä on aivan super loistavia kotimaisia yrityksiä!  

Toivottavasti eettisyys, ekologisuus ja myrkyttömyys kohtaa lähivuosina paremmin myös ulkovaaterintamalla! 

-Riina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti