2015-11-12

Kun kivut valvottaa

nivelkivut

Jos jotain antaisin pois, niin ne olisi nämä törkeät yölliset nivelkivut. Kello on kohta viisi ja pientä unipätkää lukuunottamatta olen vaan pyörinyt sängyssä ja kironnut kaikki.

Reumaa mulla ei ole koskaan todettu, eikä päivisin oikeastaan kipuja edes huomaa (tai niitä ei ole?). Iltaisin, kun möngin peiton alle nukkumaan, niin kivut ilmaisee lähes poikkeuksetta olemassa olostaan. Pahimpia on ne yöt, kun sää yhtäkkiä muuttuu. Tunnen itseni oikeesti käveleväksi säähavaintopalloksi!

Takaraivossa jyskyttää puheet siitä, että joskus asunnon kosteusvauriot, tai home saattaa aiheuttaa herkemmillä nivelkipuja. Pelottaa, että lymyääkö meidänkin asunnossamme homepeikko....

Vaikka yöt meneekin välillä pyöriessä, niin en ole vielä särkylääkkeisiin koskenut. Välillä koitan taltuttaa kivut lämpimällä suihkulla, tai sitten otan sänkyyn mukaan kylmäkalleen. Tunnen itseni joka tapauksessa aika onnnekkaaksi, ettei nivelkipuja ole ihan koko aikaa. Sekin helpottaa kummasti, kun saan itse määrätä rytmini. Aijemmin vaivanneet selkäkivutkin on ollu vuosia poissa, kun saan itse vaikuttaa siihen, koska istun. Uskon, että vapaus kuunnella kehoa auttaa pienistä arjen vaivoista kunnialla läpi.

Pärjään kyllä... Nukun vaikka sitten päikkärit, kun mies pääsee töistä.

<3 Riina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti