2015-11-12

KonMarin vaikutukset arkeen

KonMari Marie Kondo

Sain KonMari-kirjan luettua loppuun muutama päivä sitten. Kaikkien tavaroiden läpikäyminen yksitellen vei aikaa useamman päivän, mutta se oikeasti kannatti!

Varsinkin lasten lelujen kerääminen useamman kerran päivässä on aijemmin saanut mulla aikaan harmaita hiuksia. Osa leluista säilytettiin olohuoneen kirjahyllyssa koreissa ja se oli oikeasti kaikin puolin huono ratkaisu. Vein kaikki lelut ensimmäiseksi lastenhuoneeseen ja kannoin ison määrän muovileluja kellariin. En hennonnut viedä niitä suoraan kierrätykseen, sillä haluan lasten saada itse päättää loppujen lopuksi tavaroistaan. Yhtään kertaa en ole kuitenkaan kuullut, että jokin lelu pitäisi kellarista saada takaisin. Uskonkin, että tällä menolla niiden seuraava sijoituspaikka on pelastusarmeijan kirppari. Vaikka leikit levittyvät edelleen olohuoneeseenkin, niin kaaosta on paljon helpompi hallita.

Poistoista huolimatta lapsille jäi leluja aika paljon. Lastenhuoneesta löytyy vielä junarata, pikkulegoja, dubloja, nukkekodin tavaroita, roolivaatteita, pehmoleluja, leikkiruokia, leikkiuuni, maalausteline + piirustusvälineet, lautapelejä, kirjoja, sarjakuvia, askartelutarvikkeita, värityskirjoja, nukenvaunut, sekä sekalainen koppa, josta löytyy puuleluja ja sorminukkeja. Ihan tarpeeksi siis, vaikka barbit, ponit muoviset leikkitalot, sekä sekalainen läjä muita muovileluja karsittiinkin.

Tavaroiden paikalleen laittamiseen menee enää ehkä päivässä enintään 10-minuuttia. On oikeasti ihanaa, kun kaikkea on juuri oikea määrä ja samaan tavararyhmään kuuluvat esineet mahtuvat samaan paikkaan! Kaikki tavarat näkee kaapit avattuaan yhdellä kertaa. Kaapin syövereihin unohtuneita tavaroita ei siis meillä enää ole.

KonMarituksen aikana kotoa lähti n. 7 muovipussillista tavaraa kiertoon. Taloyhtiön kierrätyshuoneesta on karsimispäivinä ollut iso ilo, kun ei tarvitse meille tarpeettomia tavaroita lähteä raahaamaan pidemmälle. Uskon silti, että luovuttavaa olisi varmasti vieläkin, mutta arjesta on jo nyt tullut paljon helpompaa ja seesteisempää. On ihanaa, kun ympärilläni on vain niitä esineitä, joista oikeasti pidän!

- Riina


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti