2015-11-05

KonMari

KonMari tavarakaaos hallintaan

Olen ollut hyvin järkyttynyt! En olisi ikinä uskonut, että kodissamme on karsittavaa ja turhaa tavaraa vieläkin niin paljon. Alan todellakin uskoa siihen, ettei hiljaa, hyvä tulee- menetelmällä saa paljoakaan aikaiseksi.

Aloitin KonMari- Siivouksen elämää mullistava taika- kirjan muutama päivä sitten. Sen jälkeen olen kantanut kierrätykseen, tai roskiin joka päivä ainakin yhden muovipussillisen tavaraa. On vaikea tajuta, että eilenkin vein turhia papereita kaksi  paperikassillista paperinkeräykseen. Miten sellainen määrä papereita edes pystyy lymyilemään kaapeissamme?!

Toisin, kuin useimmisssa järjestely ja organisointi ohjeissa, KonMari- kirjassa käsketään käymään tavarat läpi ryhmä kerrallaan. Uskon, että sillä juuri on suuri merkitys siinä vaiheessa, kun mietin tavaroiden karsimista.

Lasten tavarat käydään läpi yhdessä heidän kanssaan. Ekanluokan koulukirjat Aapista lukuunottamatta sai eilen lähteä paperinkeräykseen. Piirrustukset, joista tytär itsekin piti laitettiin kansioon, mutta aika monelle muulle heitettiin hyvästit roskapöntön vieressä.

Vielä on aika paljon läpi käytävää. On  silti hupsua, mutta jotenkin tuntuu, että kun tämä kierros on ohi, niin käyn varmaan tavarat parin kuukauden päästä läpi uudestaankin. Luulen, että karsimiseen harjaantunut mieli toimii toisella kerralla vielä tehokkaammin.

Marie Kondo ohjeistaa lukioitaan säästämään vain tavarat, jotka tuottavat iloa. Uskonkin vahvasti, että kun ympärillämme on vain tavaroita, joista pidämme, alkaa energiatkin puhdistua. Meillä on tilaa uudelle ja voimme keskittyä kotimme lisäksi myös tekemään vain asioita, joista nautimme. Elämän tarkoitus on ilo!

Uskon ihmisen jaksavan kantaa vain rajallisen määrän asioita kerrallaan. Jos samaan aikaan yritämme vakaasti muuttua paremmaksi vanhemmaksi, syventyä ja rakentaa parisuhdetta, saada taloutemme tasapainoon,  pysäyttää tavarakaaos, etsiä henkistä heräämistä, löytää se täydellinen työ, muuttaa ruokailutottumuksemme ja tehdä läpimurto oman kehon hyvinvoinnissa, niin saatan ainakin itse nääntyä liiallisen kuorman alle. Jos aloitankin yhdestä, tai kahdesta asiasta, niin elämämme muuttuu kuin taikaisukusta myös muilla elämän osa-alueilla sen enempää tressaamatta. Saatan esimerkiksi muuttua pitkämielisemmäksi vanhemmaksi, kun tavaroiden järjestämiseen ei  menekään enää niin paljoa aikaa.

Selkein suukoin:

RiinaEi kommentteja:

Lähetä kommentti