2015-10-23

Villit tissit raskaanakin.

Kerroin blogissani jo aijemmin, etten käytä lähes koskaan rintaliivejä. Pohdin kuitenkin, että rintojen kasvaessa raskaana ollessa saattaa rintaliiveille olla kuitenkin tarvetta.
JA PAH!
Käytin tämän raskauden aikana kerran lääkärikäynnillä liivejä, mutta ne ahdistivat niin paljon, etten todellakaan palaa vanhaan! Tänään oli ultra ja jätin suosilla liivit pois. Mun keho, minä päätän! 
Netin syövereissä löytyy villejä tutkimuksia siitä, että itseasiassa liivien käyttö saattaa lisätä rintasyövän riskiä. Meitä on peloteltu, että ilman rintaliivejä rinnat rupeaa roikkumaan varhemmin. Tutkimusten mukaan kuitenkin rintaliivien käyttö saattaa surkastuttaa rintakudosta ja aiheuttaa juuri silloin myös rintojen roikkumista.  Rinnoissa ja kainaloissa sijaitsee myös imusolmukkeita, jotka toimii osana kehon "viemärijärjestelmää", kun tukimme kireillä rintaliiveillä nämä imusolmukkeet, ei kehomme kierto toimikaan enää optimaalisella tavalla. 
Jos mulla on muutenkin mukavampi olla ilman liivejä, niin ottaisinko sen riskin vain ympäristön painostuksesta ja pukisin päälleni epämukavat rintaliivit?! Mitä jos tutkimukset ovatkin totta?! 
Aijon siis edelleen antaa rinnoilleni vapautta näin raskaanakin! 
Ultrassa muuten tänään tarkastettiin munuaisaltaat, sillä viimeksi ne jäi vauvan asennon vuoksi tarkistamatta. Kaikki oli onneksi senkin suhteen hyvin! 
- Riina 

2 kommenttia:

  1. Totuin käyttämään rintaliivejä esikoisen imetyksen aikana, kun rinnat kasvoivat ja liivinsuojat eivät pysyneet muuten paikoillaan. Sen jälkeen olen aina käyttänyt tiukkaa toppia tai urheiluliivejä. Ne tuntuvat mukavilta. En tosin tiedä mitä tutkimukset tälläiseen sanoisivat (ovatko tiukkatoppi / urheiluliivit rintaliivit?)... pääasia on että itsellä on hyvä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta muuten! Näissä raskaus pöhinöissä oon unohtanut kostuneet paidat. Saa nähdä selviänkö imetysaikana ilman liivejä, mutta mietin sitä sitten :D Noihin kireisiin topeihin en osaa sanoa mitään, mutta varmaan urheilulöiivit on uskoakseni parempi vaihtoehto, kun tuetut rintaliivit. Fiiliksen mukaan täälläkin mennään. Terveellisyys on vaan sitten plussaa... :)

      Poista