2015-10-30

Tee se kerralla!

tavaroiden karsiminen kerralla

Olen osallistunut usemman kerran 100-tavaran vähennyshaasteisiin ja  yrittänyt inspiroitua yksi tavara päivässä pois-ideasta. Vaikka tavaroita tulisikin heitettyä vuodessa pois 356-kappaletta, niin muutos kaapeissa on silti ihan liian hidasta! Sitä paitsi, kun projekti kestää koko vuoden on suurempi todennäköisyys repsahtaa ja luopua leikistä kokonaan. Alan uskoa siihen, että elämänmuutokset kannattaa tehdä rytinällä...

Rakastan minimalismia ja käytännöllisyyttä. Luovun surutta koriste-esineistä, mutta halajan käyttöesineiden olevan kauniita. Olohuoneeseen hankin mielummin pärekorin, kun taulun.

Yhteisessä kodissa omien lasten,  lapsipuolien ja miehen kanssa on pitänyt hieman sopeutua. En voi päättää muiden puolesta( paitsi jossain asioissa lasten),  mutta uskon elämän helpottuvan myös sen oman tontin selkeyttämisellä. Omista kaapeistani olen taas karsinut kassi kaupalla tavaraa, vaikka kuvittelin käyneeni ne jo läpi monta kertaa.

Siivoaminen on oikeasti helpottunut myös hurjasti, kun luovuin lelujen pidosta olohuoneessa. Samalla vein ison lastin muovileluja kellariin ja olen ollut muutokseen todella tyytyväinen! Ihme kyllä lapset ei ole kyselleet vielä kertaakaan muovilelujensa perään, vaikkakin tietävät niiden kellarissa lymyilevänkin. Toki tuon niitä takaisin, jos lapset vaan pyytävät... Toivon silti, että ehkä jonkin ajan päästä uskallan kuitenkin kysyä, josko niistä luovuttaisiin kokonaan. Siitä en tietenkään voi kuitenkaan omavaltaisesti päättää yksin, vaikka haluaisinkin.

Kun olosuhteet on miellyttävät on helpompi mullistaa elämänsä myös muilla osa-alueilla!

Suosittelen lämmöllä KonMari -kirjaa, sekä Joona Luostarisen minimalismi sivustoa.

- Riina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti