2015-10-10

Keskonen.

Keskosen keskola aika

Kuvia keskolasta on niukasti. Mulla oli kyllä välillä filmikamera mukana, mutten koskaan kehittänyt sitä. Kun vuosien jälkeen löysin sen tavaroiden seasta, oli koko filmi valottunut niin pahasti, ettei sitä voinut edes enää kehittää. Muutamia kuvia otettiin onneksi myös miehen puhelimella.

Muistot tuolta ajalta on hieman sumeat. Kuukauden istuin vauvan vieressä ja tunsin suurta huolta, voimattomuutta ja epävarmuutta. Lapsi oli mulle ensimmäinen ja vastuu pienestä ihmisestä painoi hartioita.

Meillä oli kuitenkin käynyt onni. Rv33+1 syntyneenä tilanne oli viikkojen suhteen hyvä ja syntymäpainokin oli 2010g.. Tyttö sai kuitenkin sairaalassa ollessaan  verenmyrkytyksen ja hän oli sen takia tehohoidossakin hetken. Lisähapppea ei onneksi tarvittu, kuin muutamia kertoja. Meidänkin tytöllä oli keskosille niin ominaisia vatsanveto-ongelmia. Suolisto on keskosilla kypsymätön ja joku lääkäri ehdotti jo suolistoleikkaustakin. Onneksi siltä kuitenkin vältyttiin. Vatsakivut on silti välillä kuvioissa näin 7-vuotiaanakin.

Myös suhteen luominen vastasyntyneeseen lapseen on hyvin erilaista sairaalaympäristössä. Vauvaa hoitaa kaikki lääkäristä-hoitajaan ja itse äitinä pystyy tekemään vain hyvin vähän. Tulee tarpeeton olo ja välillä saattaa tuntua, että lapsi onkin sairaalan. Kenguruhoitoon ihokontaktiin sain vauvan vasta 2vko sairaalassa olon jälkeen, sillä kukaan ei kertonut, että sekin oli mahdollista. Kiire ja hoitajien vaihtuvuus on osastoilla välillä melko huima ja äidin kohtaamiseen ei jää välttämättä riittävästi aikaa.

Yleltä on katsottavissa dokkari keskosista. Se nostaa paljon tunteita F:nkin sairaala ajoilta pintaan

http://areena.yle.fi/1-2171719

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti