2015-10-01

Hankintalista ennen vauvan syntymää

Hankintalista vauvalle

Tarvikkeiden hankitaa on mahassa kasvavalle vauvalle jo hiukan aloteltukin. Aikaa laskettuun aikaan on 5kk, joten kaikkea tarpeellista hankimme tässä ajan kanssa hissukseen.Äitiyspakkausta emme tällä kertaa ota lainkaan, sillä haluan itse valita vauvantarvikkeiden ja vaatteiden materiaalit.

Kantaminen/liikkuminen
Vaunuja ei ihan ekana syntymäkuukautena meinata varmaan edes hankkia, sillä ajattelin pärjätä ekat viikot pelkällä kantoliinalla. Vaunuhaaveissa on Naturkindit, mutta luultavasti päädymme johonkin halvempaan merkkiin. Ainakin Oran yhteen vaunumalliin saa omat vuorikankaat, mutta pehmusteiden materiaaleihin ei pysty vaikuttamaan. Oran vaunut on onneksi kuitenkin öko-tex standardin mukaiset.

Turvakaukalon voi myös vuokrata, mutta luultavasti hankimme oman jo ennen lapsen syntymää. Vaihtoehtoihin en ole kuitenkaan sen suhteen vielä perehtynyt.

Kantoliinan meinaan ehdottamasti hankkia. Viimeksi mulla oli MaMi idean hamppu-luomupuuvillainen  kantoliina, joka oli oikein ihana. Se oli vaan aavistuksen liian pitkä, joten pitää hankkia seuraavaksi hieman lyhyempi versio, tai lyhentää kantoliinaa itse. Kuopuksen liinan laitoin jo kiertoon, joten uusi pitää hommata.

Hygienia
Ammetta emme meinaa hankkia ollenkaan tilanpuutteen vuoksi. Olen kuullut kyllä kokoon taitettavista ammeista, mutta kun ilmankin pärjää, niin ammeen ostamisen voi ostoslistalta karsia. Kylvetys sujuu aluksi hyvin keittiön isossa lavuaarissakin ja jatkossa pesut voi tehdä myös suihkunalla. 

Kestovaipat on ajatuksena ihana, mutta ei vaan toiminut meillä. Muumin kertiksillä siis mennään varmaan uudenkin tulokkaan kohdalla.

Hoitoalustankin koin kuopuksen kohdalla kotona tarpeettomaksi, mutta seikkailuilla taitettava hoitoalusta on ihan kätevä. Harsollakin silti pärjää.....

Mitä vauva tarvitsee?


Uni
Vauva tulee nukkumaan  tälläkin kertaa perhepedissä, joten erillistä sänkyä ei hankita. Ensimmäisiksi viikoiksi parisängyn keskelle sijoitetaan kuitenkin vauvalle  oma pesä pärekoppaan.  Löysin Linoletesta luomupuuvillavanua, josta pystyy taiteilemaan patjankin kopan pohjalle. Vanu kestää 60-asteen pesun, joten on siinäkin mielessä oivallinen vauvanpatja materiaali. Patjan päälikankaaksi valitsen varmaankin pellavan. Pärekoppaa pystyy helposti myös siirtämään huoneesta toiseen ja päiväunet voi vetäistä myös keittiön pöydän päällä, samalla kun itse vaikka tiskaan. Tällöin ei itkuhälytintäkään tarvita. Kuopuksen kohdalla perhepedissä olevan kopan virkaa hoisi aluksi Oran haikarapussi kehto

Tuttejakaan emme aijo hankkia Etukäteen. Sinivalohoidossa ollessa tosin kuopuksella oli tutti, sillä muuten olisi tullut itku niin äidille, kuin vauvallekin, muutoin uskomme pärjäävämme ilmankin.

Vaatteet
Hankin vauvalle vaatteita kahdessa koossa ennen syntymää ( 50-56cm) . Bodyt tulee olemaan poikkeuksetta kietaisubodyja, sillä opin jo esikoisen kohdalla, että ne on vastasyntyneelle ne helpoimmat. Keskosen kanssa sai taiteilla myös letkujen ja piuhojen kanssa, joten kietaisubodyt auttoivat niidenkin kanssa ilman sen suurempaa säätöä. Bodyja ostan kummassakin koossa 4kpl.

Housuja ja puolipotkuhousuja hankin yhteensä 8kpl. Sukkia meinaan hankkia muutamat. Yksi luomupuuvillainen haalari ajaa tarvittaessa myös unipuvun virkaa, mutta se on hyvä välikerros myös ulkohaalarin alle. Muutamat, myssyt,  töppöset ja tumputkin tarvitaan. Ulkohaalarikin on tietty hankintalistalla.

Ehkä pääsemme näillä alkuun....

Hankintalista vastasyntyneelle

<3 Riina 

2 kommenttia:

 1. Voikun ihania suunnitelimia <3
  Mä en ole kerinnyt kuin esikoisen kohdalla suunnittelemaan listan kanssa mitä tarvitaan ja mitä ei.
  Oletko tutustunut bumboon? Meillä on sellainen ahkerassa käytössä aina kolme-nelikuisesta eteenpäin. Vauva pystyy istumaan siinä pieniä hetkiä jo aika pienenä. Suihkussa se on hyvä ja toimii sitten myöhemmin ensimmäisenä syöttötuolina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse taas en esikoisen kohdalla ehtiä hankkia juurikaan mitään valmiiksi, kun neiti jo ilmoitteli tulostaan 2kk ennen laskettua aikaa. F:n sairaalassa ollessa onneksi ehti tehdä hankinnat ennen kotiutumista.

   En ole pahemmin bumboon tutustunut... Tämäkin aluksi syötetään ihan sylistä ja kun osaa itse istua, pääsee syöttötuoliin. Suihkuhommat hoidetaan vanhemman sylissä, joten tuskin tarvitsemme tällä kertaa bumboota :) Kiitos kuitenkin vinkkauksesta.

   Poista