2015-09-08

Raskaushuuruja ja arjen hulluutta.


Lapsiperhe arki

Lapsiperhe arki

Lapsiperhe arki

Arki rullaa meillä samalla lailla, kun ennenkin. Itse kasvattelen mahaa, mies saa tehdä paljon etätöitä, F käy koulua ja R touhuilee kanssani kotona. Välillä kompuroidaan ja nauretaan hiekkalaatikolla sukkahousut reijillä. Joskus silti raskaushuuruissa pääsee itku.

On hurjaa, että pelkään edellleen keskenmenoa. Kun en vielä tunne vauvan liikkeitä saa pelonsekaiset ajatukset mut ihan sekopäisiksi. Yksi yö vessassa käydessä unenpöppörössä kuvittelin vuotavani verta. Parahdin ääneen, kunnes tajusin vaan kuvittelevani. Ei musta oikeasti mitään verta vuotanut...

Välillä kotiäitiyden keskellä tulee mietittyä, että olenko aivan hullu.... Olen ollut 7-vuotta kotiäitinä, eikä lopua näy. Kelpaanko enää koskaan vieraalle töihin? Kuka tälläisen edes ottaisi?! En voi sanoa tietäväni enää yhtään edellisen ammattini koukeroista. Onko sivutoimisella käsityöyrittäjyydellä, tai äitiydellä oikeasti arvoa työmarkkinoilla.... Saako elämänkoulusta lisäpisteitä? Toisaalta paketti, jonka olen kasannut pienistä puroista kotiäitiyden keskelle toimii meillä. Tämä valtava vapaus vain huumaa omankin pääni. Voiko tämä oikeasti jatkua ikuisesti, vai pitääkö lopulta palata kunnon kansalaiseksi työskentelemään virastoaikoina?

Talosuunnitelmatkin poukkoilee talosta-mökkiin. On vaikea luopua kaupungin mahdollisuuksista, mutta olisi ihana saada pieni pala metsää ja maata. Elää aina välillä ihan pellossa ja palata kaupunkiin heti, kun siltä tuntuu. Yksi mahdollisuus on katsottuna. En vaan ole ihan varma kannattaako se. Jos ostamme talon sijasta mökin, niin arkeen ei tarvitse koskea. Koulu pysyy samana ja hukkuminen massaan mahdollisena. Kaupungissa hörhökään ei pistä niin pahasti silmään.

Onneksi vielä uskon siihen, että kaikki on mahdollista!

<3 Riina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti