2015-09-17

Raskaus ja seksi

Rakastan kehoani raskaana ollessa vieläkin tavallista enemmän. Pieni rintaisena raskauden tuomat muutokset saa minut tuntemaan itseni super naiselliseksi. Mulla on yhtäkkiä rinnat! 
Ensimmäinen kolmannes oli seksin ja halujen heräämisen suhteen vielä aika maltillista. Huolet keskenmenon mahdollisuudesta ja myös lääkärin kehotus välttää jatkuvaa yhdyntää ensimmäisen kolmanneksen aikana, saa hetkeksi ajatukset muualle. Toisen kolmanneksen koittaessa alkaa kuitenkin taas halut herätä uudella tavalla. Nautin omasta kehostani! Uskallan vapautua, kun ei tarvitse hetkeen taas pelätä mitään. 
Raskausaikana naisen sanotaan muuttuvan seksuaalisuudeltaankin herkemmäksi. Toisilla seksi ei kiinnosta, mutta joillakin halut vain lisääntyy. Sanotaan, että nainen voi saada parhaat orgasminsa raskausaikana. Vaikka toisilla yhdyntä ei raskaana ollessa joka hetki kiinnostakaan, se ei varmasti tarkoita sitä, etteikö läheisyyttä ja kosketusta kaipaisi. Joskus kehon muuttuessa tärkeintä on, kun kumppani sanoo naisen olevan kaunis. Aina ei kehon nopeat muutokset saa itseään tuntemaan kovin hehkeäksi. Tosin mun mielestä raskaana olevaa naista pitäisi kohdella niin itse, kun kumppaninkin hedelmällisyyden jumalattarena!
Normaalissa raskaudessa seksiä saa harrastaa rajoituksetta. Kuitenkin toistuvien keskenmenojen jälkeen on ainakin joidenkin lääkärien mielestä ensimmäisellä kolmanneksella tarpeen olla varovaisempi. Myös todettu ennenaikaisuuden riski viimeisellä kolmanneksella saattaa rajoittaa yhdynnän harrastamista.  Seksuaalinen kiihottuminen ei silti ole tiedettävästi kiellettyä ennenaikaisuuden riskistäkään huolimatta. Synnytyksen jälkeen tulee jälkivuoto. Synnytyksessä on saattanut tulla repeämiä, tai paikat on muutoinkin herkemmät  ja kuivemmat. Halut on kaiken vauva höyryjen keskellä  synnytyksen jälkeen useimmiten ainakin itselläni kadoksissa. Toisella raskauskolmanneksella kuitenkin alkuraskauden pahoinvoinnit on tipotiessään, eikä kasvava vatsa, tai kehon kolotukset vielä rajoita liikaa, joten käyttäkää naiset toinen kolmannes hyvin! ;). 
<3 Riina 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti