2015-09-28

Oil pulling

kookosöljyn purskuttelu

Kookosöljy on pelastanut mut monesti niin iho kriiseistä, päänahan kuivumiselta, kuin hammasongelmiltakin.

Mun hampaani vihloo melko helposti, kiitos poskihampaiden vetäytyvien ikenien... Kookosöljy on kuitenkin auttanut vihlontaan hienosti. Oil pullingia, eli öljyn purskuttelua olen kiltisti tehnyt viime aikoina miltein joka päivä ja se on kyllä vaikuttanut oikein positiivisesti suun kuntoon. Ikenet ei vuoda enää niin helposti, hampaat näyttää valkoisemmilta ja tosiaan se vihlontakin on poissa!

Oil pullingissa valitsemaansa öljyä purskutellaan suussa 15-20- minuuttia.  Itse käytän kookosöljyä n. ruokalusikallisen, mutta itselle sopiva määrä löytyy vain kokeilemalla. Öljyä ei kannata niellä, sillä öljyyn sekoittuvan suun bakteerit on purskuttelun jälkeen tarkoitus sylkäistä pois. Öljyn suussa pitäminen saattaa aluksi tuntua hieman oudolta ja vaikealtakin. Öljyä voi tarpeen mukaan sylkäistä pois keskenkin ja ottaa uusi öljy satsi vanhan tilalle, jotta kuitenkin 15-minuutin purskuttelu aika täyttyisi. Purskuttelu ajan täytyttyä öljy sylkäistään pois (ei viemäriin, ettei se tukkeudu) ja huuhdotaan suu vedellä useaan kertaan. Tämän jälkeen itse ainakin tykkään vielä pestä hampaat ihan hammastahnalla ja harjalla.

15-20-minuutin öljyn purskuttelu saattaa aluksi tuntua pitkältä ajalta, mutta itse ainakin käytän purskuttelu ajan vaikka siivoilemiseen, tai kirjan lukemiseen. Purskuttelu menee tällöin mukavasti arkiaskareiden lomassa, eikä siis vie aikaa miltään muulta.

Suun puhditumisen lisäksi öljynpurskuttelu puhdistaa myös poskionteloita.  Oil pulling ei ole mikään uusi keksintö, vaan ayurvedassa sitä on tehty jo tuhansia vuosia. Sen on kerrottu auttavan niin agneen, ihottumiin, kuin kroonisiin poskiontelon tulehduksiinkin.

Kookosöljyn tehoon on löydetty tieteellistä näyttöä hammashoidossakin. Kookosöljyn sanotaan tuhoavan kariesbakteereja jopa tehokkaammin, kuin hammastahna. Avainsanana kuitenkin on kookosöljyn sekoittuminen ruuansulatusentsyymeihin ja juuri siksi öljyn purskuttelu saa kookosöljyn hyvät ominaisuudet paremmin esiin.

Purskuttelu terkuin:

<3 Riina

http://www.mtv.fi/lifestyle/koti/artikkeli/tutkimus-tama-luonnontuote-suojaa-hampaat-paremmin-kuin-hammastahna/3200142

http://www.iltalehti.fi/terveys/2012090316034859_tr.shtml

http://www.ruohonjuuri.fi/ekotietoa/blogi/lue-nama-ja-innostu/2872014-oljypurskuttelu-oil-pulling/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti