2015-09-30

Luomu broileri livenä

Luomu Nokka

Luomubroileri live

Myönnettäköön, että meillä syödään aika paljon luomu broileria. On hienoa, että tuottajat haluaa olla avoimia tuotantotavan suhteen ja näyttää, että luomu broilerit ihan oikeasti pääsee ulos halutessaan näin syksyisen kylminä päivinäkin. Jos kerran broileria syömme on mukavaa, että vaihtoehtona on oikeasti hieman eettisemmin elänyt eläin.

Kun kurkkasin LuomuNokan live kameroita tänään, niin broilerit viihtyivät pihalle mentäessä lähinnä katoksen alla. Silti eläimillä on käytössään heinikkoinen peltokin, joten huudeja kanoilla kyllä riittää tutkittavaksi. Kesällä varmasti kanojen menoa on mahtavaa katsella ja päästään aika lähelle free range tuotantoakin. Totuus kuitenkin on, ettei Suomessa vapaiden eläinten kasvatus oikein talvella onnistu.

Itse kasvattamalla tilaa saa tietenkin tarjottua helposti muutamalle kanalle enemmän, kuin luomutiloilla, mutta siihen asti pistän mieluusti rahani luomuna kasvatettuun broilerin lihaan.

Ihmettelen vähän tänä vuonna sosiaalisessa mediassa vellonutta luomutuotannon vähättely puheita. Puhetta siitä, että luomu olisi vaan huijausta... Tiloissa voi olla tietenkin eroja, mutta ihan tyytyväisiltä nuo live kameroiden broilerit ainakin näyttää. Pidän tärkeänä myös luomutuotannon selkeitä pelisääntöjä antibioottien varoaikojen suhteen. Luomutuotteen valitsemalla voin olla myös täysin varma siitä, ettei eläimet ole syöneet gmo-tuotettua rehua, tai soijaa. Eläinten elintiloja sisätiloissa voi tietenkin aina suurentaakin, mutta luomu on mielestäni ehdottamasti iso askel oikeaan suuntaan. Tavanomaisesti tuotettua broileria en itse suostu enää ostamaan lainkaan.

<3 Riina

Kuvat: kuvakaappauksia luomunokan livekamera sivulta 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti