2015-09-27

Harjoitus supistukset

harjoitus supistukset

Voin myöntää, että näin muutaman ennenaikaisena syntyneen lapsen äitinä, myös harkkari supparit saa ihoni kananlihalle. Nyt on rv. 17 +5, eli ei ihan vielä edes raskauden puoliväli. Imuroinnin, lattianpesun ja lakanoiden vaihdon jälkeen maha meni ihan kovaksi, joten möngin suosilla heti peitonalle. Koitan ottaa super iisisti heti jos supistuksia ilmenee, sillä en todellakaan halua turhalla riehumisella edesauttaa ennenaikaisuutta. Onneksi nämä harkkari supparit oli vasta tämän raskauden ensimmäiset.

 Raskauden puolivälissä kivuttomat ja epäsäännölliset harjoitussupistukset on ihan normaaleja ja kuuluu asiaan. Yleensä ne ilmaantuu vasta viimeisellä kolmanneksella, mutta joillakin niitä tulee jo toisen kolmanneksen aikana. Jos kuitenkin supistukset ovat kivuliaita, tai ne on kovin säännöllisiä on syytä käydä tarkistuttamassa kohdunsuun tilanne. Kyse voi olla esimerkiksi tulehduksesta, joka hoitamattomana lisää supistuksia ja saattaa aiheuttaa ennenaikaisen synnytyksen riskin.

Harkkari supistukset menee ohi omia aikojaa. Oloa voi kuitenkin helpottaa esimerkiksi vatsaa hiromalla, lepäämällä, tai syömällä jotakin. Myös lämmin suihku saattaa helpottaa ja laukaista mahan pinkeyden.

Laitan täällä sormet ja varpaat ristiin, että tämän lapsen kanssa pääsisin täysille viikoille!

Esikoinen syntyi rv 33+1
Kuopus rv 36+5 ( eli miltein täysiaikaisena!)

<3 Riina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti