2015-08-26

Turhasta eroon.


Tavaran karsiminen, minimalismi

Se alkoi tällä kertaa eteisestä. Laitoin kierrätyskasaan tytön liian pienet jumppatossut ja tumput. Seuraavaksi karsin dvd-levyjä. Sinne meni Fridat ja Amèliet. Miksi säilyttäisin ne, kun edellisestäkin katselukerrasta on vuosia?!

Myönnän tuntevani hieman liiankin suurta mielihyvää tavaroiden karsimisesta. Välillä pistän vaatteitani pois sellaisella raivolla, ettei yhtäkkiä olekaan enää mitään päällepantavaa juhliin. Hätäpäissä ostoksille lähteminen on itselleni katatsrofin paikka. Kiireessä tulee huteja ja turhuuksien ostaminen harmittaa vielä enemmän.

Mitä enemmän tiedän, sen ahdistuneemmaksi tulen. Teen itseasiassa taikinat tällä hetkellä kattilaan, sillä olen kemikaaliahdistuksessa heittänyt pois kaikki muovikipot. Tosin ei kattilan monikäyttöisyydessä ole mitään haittaa. Ihminen pärjää vähemmälläkin.

Uskon, että oma tavarankarsimiseni juontaa juurensa kaipuusta tasapainoon ja toisaalta saada tilaa uudelle. Haluan karsia ne tavarat elämästäni, jotka kuluttavat energioita ja riitelevät harmonian kanssa. Ehkä karsimisen kautta jelle jää ne, jotka todella haluan ja kotikin tuntuu ihanammalta. Myönnän pitäväni keittiöstämme nyt paljon enemmän, kun ällöttävät hormoonin häiritsijä muovit on tuhottu.

Kohti selkeyttä!

<3 Riina


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti