2015-08-18

Pienten lasten alastomuus

Kun ulko-ovi kolahtaa ulkoilureissun jälkeen kiinni, niin R riisuu heti kaikki vaatteensa. Kotona saa olla ihan niin kuin huvittaa! Esikoinen oli pienenä samanlainen. Uskon, että alastomuus on lapselle niin luonnollinen olotila, että kotona se pitää salliakin. Kiristävät vaatteet on ahdistavat itseänikin ja mäkin hengailen kotona vaan tunikkan ja alkkareiden kanssa.

Kaverien tullessa kylään en uhraa ajatustakaan pukeakseni R:lle vaatteita. Myönnän silti, että jos joku hieman tuntemattomampi kertoo tulevansa, niin poikanenkin saa vaattet niskaansa. Huomaan silti kavereidenkin joskus hieman ihmettelevän kolmivuotiasta alastonta poikalasta, mutta sen kun ihmettelevät. Alastomuus on kuitenkin täysin luonnollinen juttu.

Ulos lähtiessä R pukee ihan mielellään vaatteet päälle, joten sen kanssa ei ole mitään ongelmaa. Jos olisi oma piha, niin ehkä kesällä ulkona alasti hengailu olisi silloin hieman eri juttu.

En pidä mitenkään ihmeellisenä myöskään sitä, että uimarannalla alle kouluikäinen muksu on alasti. Meillä R sai tosin jo tänä vuonna uimahousut päällensä koska itse halusi.

Alastomuus on kuitenkin täysin luonnollinen asia, eikä siihen liity mitään seksuaalista. Ihminen on usein vaan niin kovin mukavuuden haluinen.

- Riina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti