2015-07-24

Alkuraskauden oireita

alkuraskauden oireet

Oikeastaan kaikkien raskauksien kohdalla selkeä merkki itselleni alkaneesta raskaudesta on tihentynyt virtsaamisen tarve. Alan juosta siis vessasta vähän väliä. Tämä johtuu kuulemma aineenvaihdunnan kiihtymisestä.

Pahoinvointi on aina ollut aika maltillista. En muista koskaan oksentaneeni raskauspahoinvoinnin takia, mutta pieni ällötys kieltämättä alkuraskauteen liittyy mullakin.

Hajuherkkyys tulee kuvaan myös aika pian. Myönnän, että pidätän hengitystäni mm. erään Kalevassa sijaitsevan kiinalaisen ravintolan kohdalla, sillä sitä pitävän rouvan hajuveden "tuoksu" tunkeutuu kadulle asti.

Yhtäkkiä tällä laudalla onkin rinnat! Se on ehkä kaikkein ihanin raskausoire, kun rinnat tuntuu hieman turvonneilta. Yhtäkkiä olo on huippu naisellinen  ja toisinaan on pakko kaivaa rintaliivitkin kaapin perältä, vaikka yleensä pärjäänkin ilman.

Väsymys. Ihan ekoilla viikoilla oli pakko ottaa päiväunia. Olin ensin varma, että olen tulossa kipeäksi, mutta sitten tajusinkin kuukautisten olevan muutaman päivän myöhässä.

Outo huimaus. Yleensä myyntipäivät menee hienosti alusta loppuun, eikä välissä tarvitse käydä edes syömässä. Nyt kuitenkin mukaan tuli muutamana kertana outo huimaus kesken kaiken. Se saattoi kyllä johtua hellepäivistäkin, mutta liitin sen mielessäni ainakin raskausoireeksi, sillä huimailu ei ole mulle mitenkään ominaista.

Makumieltymyksetkin muuttuu. Kaikki samat ruuat ei näin raskaana ollessa maistukaan enää niin hyvältä. Yksi sellainen on kahvi, jonka vähentäminen raskaana ollessa onkin ihan hyvä asia.

Mielialojen heittely. Myönnän olevani hieman herkempi näin raskaana ollessa. Itku on ehkä piirun verran herkemmässä ja kirosanatkin lentelee vahingossa suusta vastoinkäymisiä kohdatessa.

<3 RiinaEi kommentteja:

Lähetä kommentti