2015-05-14

Super kurkuma


Prismassa myydään taas luomukurkumaa (made in Intia). Olen iloinen joka kerta näistä ihanuuksista, ja siitä, että kauppojen luomutarjonta lisääntyy. Jos haluaa kuitenkin hieman laadukkaampaa kamaa, niin kannattaa tehdä tilaus Tilakaupasta. Heidän Perulainen luomukurkuna tuntui ainakin muutaman kokeilu kerran perusteella oikein laadukkaalta! Tilakaupan luomukurkuma on sitäpaitsi edullisempaakin, kuin Prisman. Ainakin silloin, kun Tilakaupalla oli vielä kivijalkaliike kurkuma myytiin irtotuotteena, joka tuntui musta paljon kivemmalta, kun viikkoja kaupassa seissyt muoviin pakatun tuotteen ostaminen.

Kurkumaa voi käyttää myös hampaiden valkaisemiseen. Jauheena sillä voi pestä hampaat, mutta varmasti juuren pureskelukin valkaisee. En usko, että voimakkaan raa´an maustekasvin pureskelemista kannattaa tehdä joka päivä, mutta satunnaisesti se on varmasti hyvä.

V toi superfoodeista ja maustekasveista esiin tossa äskön sen, että jos meille tuodaan paljon superfoodeja, jotka on paikallisille ihan niitä peruselintarvikkeita, niin ei tavallisella ihmisillä ole siellä ehkä niihin enää kohta varaa. Uskon kuitenkin, että jos superfoodeista täällä maksetaan hyvä hinta, niin se nostaa myös heidän elintasoa. Kannattaa kuitenkin valita brändi tarkasti, mutta esimerkiksi tietääkseni Foodin merkki tekee hartia voimin töitä sen eteen, että tuotteet olisi oikeasti laadukkaita ja viljelijä saisi niistä hyvän hinnan.

En silti väheksy yhtään kotimaankaan superfoodeja. Me istumme kullan päällä, joka takaa meille terveyden, mutta niin kovin harvat käyttää näitä aineksia kokonaisvaltaisesti. Villiyrtit, huimat ravinnerikkaat marjat, sienet ja käävät, puista saatavat tuotteet ja rohdot... Onhan noita!

Terkuin:

Riina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti