2015-05-10

Perus safkaa
Lapset tuntuu syövän paremmin, kun riisistä tekee lautaselle tulivuoren. Desilitramitasta on moneksi ja ruualla saa todellakin leikkiä! Luomu vauhtisiivet, pitkäjyväinen luomuriisi ja ikkunalaudalta ruukuista nypitti salaatti. Siinä meidän perus safkaa. 

F tykkää ihan hirmuisesti broilerista ja on todella mahtavaa, että sitäkin saa Luomu Nokan ansiosta luomuna! Luomu broilerit pääsee sään salliessa ulos, syö luomurehua ja elää hieman pidempään. Varoajat lääkitessäkin on pidemmät, kuin tavanomaisessa tuotannossa, eikä luomusta saa siis ylimääräisiä lääkejäämiä niin helposti elimistöönsä. 

Salaatti on kasvanut ikkunalaudalla tuskastuttavan hitaasti. Onneksi pikkuisia lehtiä saa kuitenkin nypittyä lautaselle asti. Muutama thai-basilikan lehti antaa hyvää twistiä ja omaan salaattiin puristin hiukan luomu sitruunan mehua. 


On aina kiva yllätys, kun kananmunia ostaessa kennosta paljastuukin ruskeita munia! En tiedä onko ruskeilla munilla ravintotiheyden suhteen valkoisiin muniin mitään eroa, mutta kuulemma ruskeiden munien kuori on hieman paksumpi. Yllä olevat munat oli lähikaupan Pirkka luomumunia. Hinta on muuten noussut niissä muutaman kuukauden takaiseen ehkä 20-senttiä, mutta mitäpä siitä, kun parinkymmenen askeleen päästä kotiovesta saa laatu munaa :D. 

- Riina Ei kommentteja:

Lähetä kommentti