2015-05-04

Inkiväärijuoma


Helppo inkiväärijuoma vähentää tulehduksia ja helpottaa esimerkiksi flunssan oireita. Inkivääri, siruuna ja ripaus rafinoimatonta merisuolaa tekee juomasta voimakkaan tulehdusta hillitsevän superjuoman. Lisäämällä makeuttajia, kuten luomu hunajaa, tai kookossokeria, niin juoma maistuu varmasti pienillekin flunssapotilaille. Tietenkin makeuttajista hunaja on myös sinälläänkin flunssaan oiva lääke. 

Inkiväärijuoma

Paloittele reilu pala inkivääriä kattilaan. Lisää vettä vaikka litra ja anna lämmön nousta kiehumispisteeseen. Yleensä saatan sulkea levyn tässä vaiheessa kokonaan, tai sitten alennan lämmön ykköselle. Kun inkivääri on lillunut kattilassa hyvän tovin (vaikka 10-20min) lisään sitruunan muhua, merisuolaa ja kuppiin kaataessa sujautan vielä mukaan tarvittaessa lusikallisen hunajaa. 


Inkivääri on antioksidantti ja immunostimulantti. Se stimuloi verenkiertoa ja on diureettista, kuumetta alentavaa, hikoiluttavaa ja kipuja poistavaa. Inkivääristä voi olla apua myös pahoinvointiin, kuukautiskipuihin. hammaskipuun, reumatismiin, vatsakipuihin, alentamaan verenpainetta, estämään kasvaimia, alentamaan verensokeria ja estämään allergioita. Inkiväärillä voi olla myös serotoniinia nostava vaikutus, joka auttaa sitä kautta lievittämään masennusta, ahdistusta ja tressiä. Inkivääri vaikuttaa myös seksuaalisuuteen ja tehoaa impotenssiin. 

Aromaterapiassa inkiväärin sanotaan nostavan tahdonvoimaa, aloitekykyä, rohkeutta ja nostavan itseluottamusta toteuttaa suunnitelmat.

Suuret yliannostukset voi lamauttaa keskushermostoa, aiheuttaa rytmihäiriöitä, eikä verenvuodolle altiiden kannata käyttää inkivääriä. Tyhjään mahaan otettu inkivääri voi suurina annoksina vahingoittaa mahalaukun limakalvoa ja aiheuttaa mahahaavan. 

Itse olen viime päivinä tankannut inkivääri juomaa ja pureskellut tuoretta inkivääriä hammasvaivoihin. Hammaslääkäriaika kun on varattuna vasta loppukuuksi... 

- Riina 

Ps. Inkivääristä voit lukea lisää vaikka Sinikka Piipon Mielen ja rakkauden kasvit kirjasta ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti