2015-05-10

Ajatuksia treenaamisesta.


On helpompi uskotella itselleen kiireisen lapsiperhe arjen keskellä, ettei mulla ole aikaa, tai edes energiaa treenata. On helpompi istua illat selaten blogeja, kun vetää vielä lenkit lasten nukahdettua, tai edes 3-minuutin Zuzka Light treenit! . On helpompi voivotella väsymystä, tai kehnoa oloa, kuin oikeasti tehdä asialle jotain!

Totuus on, että ne perusasiat oikeasti kannattelee ihmistä aika pitkälle! Uni, ravinto ja liikunta on aika moinen pyhä kolminaisuus. Niihin perusteisiin ei tarvitse edes vielä sotkea mitään hifistely juttuja, kuten superfoodeja, trampoliineja, putkirullia, meditaatiota, tai futon patjoja.  Vaikkei olisi yhtään rahaa, niin voi treenata vaikka kotona alasti, mennä oikeasti ajoissa nukkumaan ja huolehtia siitä, että juo vettä ainakin 2l päivässä. Ei sillä, en kiellä etteikö superfoodit antaisi silti lisäpotkua ja usein jopa niin suurella voimalla, että se treenaamisen aloittaminenkin tuntuu ajatuksena jo helpommalta, mutta perusjutuilla pääsee hurjan pitkälle.

Oikeasti huolehtimalla itsestä pystyn paljon paremmin myös antamaan energiaani rakkailleni. Ei ole itsekästä antaa aikaa treenaamiselle, jos tuloksena on virkempi ja läsnäolevampi mutsi. Kaikki vaikuttaa kaikkeen ja liikunta auttaa mm. nukkumaan paremmin! Hyvin usein korjaamalla yhtä aluetta elämässä alkaa ne muutkin muuttua, kuin itsestään.

Karu totuus on se, että pitämällä oikeasti huolta itsestämme pystymme olemaan myös sellaisia läsnäolevia vanhempia, joita lapsemme kaipaa. Tehkää lapsillenne palvelus ja rakastakaa myös itseänne.

Suukoin:
- Riina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti