2015-04-14

Unelmien toteuttaja tekee tyhmäntöitä?!

On hassua, kuinka toisilla on sellainen käsitys, että unelmien toteuttajat ottaisivat älyttömiä riskejä. Vaikka olen ihan avoimesti vetovoimanlakiin uskova hörhö, niin omat askeleeni ei koskaan ole ollut niin suuria, että jotain peruuttamatonta voisi tapahtua.

Yksi iso unelma oli saada  doula kuopuksen synnytykseen mukaan. Halusin ihmisen rinnalleni, joka tietäisi tasan tarkkaan mitä haluan synnytykseltäni, jotta voin itse keskittyä siihen tärkeimpään. Ajattelin pitkään, ettei mulla ole doulaan kumminkaan varaa, enkä edes aluksi uskaltanut katsoa vaihtoehtoja. Lopulta onneksi rohkaistuin ja löysin Tampereen doulapiirin, joka mahdollisti mahtavan doulan saamisen! Synnytyskokemuksesta tuli paras ikinä ja se toteutui ilman talouden kaatumistakin.

Toinen iso asia on ollut saada olla lasten kanssa kotona. Se toki vaati hieman kulutustottumusten uudelleen opettelua, mutta mahdollistui aika pienin teoin. Sama tapahtui myös luomuruokaan panostamisen osalta. Kuvittelin ensin,  ettei mulla ollut siihen varaa, mutten edes uskaltanut oikeasti laskea mitä luomuruoka maksaa. Kun otin härkää sarvista, niin hyvin pian huomasin pystyväni ostamaan myös lihan luomuna.

Ei unelmien toteuttaminen tarkoita sitä, että tekee tyhmiä valintoja, joista pahimmassa tapauksessa joutuu niin pahaan taloudelliseen ahdinkoon, ettei enää selviä. Unelmien toteuttaminen on rohkeutta kysyä "mitä jos?"

- Riina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti