2015-04-08

Tampereen Supermessu tärpit


Olin ihan huippu onnellinen voittaessani Rekokan biodynaamisen maatilan arvonnassa lipun Supermessuille!  Messu ajankohta on 17-19.4.2015 ja anti on niin monipuolista, että otan varmasti ainakin F:n mukaan. Alle 15-vuotiaat pääsevätkin aikuisen seurassa messuille ilmaiseksi. Tänä vuonna messuilla yhdistyy Puutarha-, OutdoorErä-, keräily- ja kotimaan matkailumessut. Aika monipuolinen pläjäys siis!

Messujen tarjontaa selatessani katseeni kiinittyi ensimmäisenä Urbaanit puutarhat-mallipihoihin. Erityisen kiinnostavia on ainakin Ahlmannin puutarhaopiskelijoiden toteuttama metsäpuutarha. Viime vuosina metsäpuutarhat onkin vilahdellut lehtien sivuilla useasti. Se onkin varmasti vahvasti nouseva trendi varsinkin hyötykasveilla höystettynä. Odotan mielenkiinnolla toteutuksen näkemistä!

Puutarhamessujen näytteilleasettajista ehdottomasti tutustumisen arvoinen on myös Biodynaaminen yhdistys. Biodynaamisen viljelyn raamit on vielä paljon tiukemmat, kuin luomussa. Vaikka kyseinen viljelytapa nostaakin hieman hilpeyttä kuullessani preparaateista, niin voin vakaasti sanoa, että jotain biodynaamisilla tiloilla tehdään oikein ainakin, kun olen maistanut Rekolan tuotteita.

Bataatin kasvatusta Suomessa? Se kuulosti hieman omituiselta aluksi, mutta pakko se oli uskoa, kun siitä luin taannoin lehdestäkin. Bataatin kasvatukseen voi myös messuilla tutustua Bataatti kasvisten kuninkaallinen-osastolla, jolla esitellään ainakin saman nimistä kirjaa.

Messuille osallistuvan Lemunkartanon puutarhan sivuilla komeilee luomumerkki. Taimivalikoima on ilahduttavan laaja perennoista yrtteihin. On ihanaa, että luomuvalikoimaa alkaa olla taimipuolellakin!

Messuilta löytyy myös ainakin Vavesaaren Tila, joka  valmistaa ainakin luomulaatuisia mehuja. Myö Riihipuodin luomulaatuiset myllytuotteet on myös ihania.

Ohjelmalavalla perjantaina innostaa varmasti 12:30 Noora Friisin Aisti puutarha-osio.

Lauantaina taas Pertti Rajala puhuu 12:15 ekologisesta kasvinsuojelusta. Ja 16:15 Anne Pöyhönen puhuu kuun vaikutuksista puutarhatöihin perimätiedon mukaan. 

Myös sunnuntaina on mielenkiintoisia puhujia! Klo 11. Alhmannin opiskelijat puhuvat metsäpuutarhasta, 12:30 Anne Pöyhönen jakaa taas perimätietoa kuun vaikutuksista. klo 15. Hämeen ammatti instituuttin mehiläistarhaajat kertoo mehiläisistä puutarhoissa. 

Lapsille messuilta löytyy ainakin mansikan istutusta, muumeja, Risto Räppääjää, Katti Matikaista, Herra Hakkaraista, Laivakissaa, Hilarius Hiirtä, Juku-nallea, Finturen lastenmaailmaa, Hippotennistä ja Lapsiparkkia, Jousiammuntaa, laserammuntaa, tikanheittoa, perhokalastusta, linnunpönttöjen viimeistelyä jne.

Messuja innolla odottaen

- RiinaEi kommentteja:

Lähetä kommentti