2015-04-07

Takasin alkuun.


Muistatteko, kun hehkutin saaneeni yllättäen puisen leikkuulaudan? Mies sai sen joululahjaksi joltain asiakkaaltaan ja se olikin mahtavinta ikinä! Olin pitkään haaveillut sellaisesta, mutten ollut malttanut ostaa...

Sitten hölmöilin. Huuhtasin puisen leikkuulaudan joka käytön jälkeen, enkä aina jaksanut laittaa sitä kunnolla kuivumaan. Lopulta se homehtui ja jouduin heittämään sen pois. Kaivoin hätäpäissäni pois menevien tavaroiden seasta muoviset leikkuulaudat takaisin käyttöön siihen asti, kun ostaisin uuden puisen tilalle. Väliaikaisratkaisu on kuitenkin venynyt hieman turhan pitkäksi. 

Taannoin Kemikaalicocktailin Noora kirjoittikin leikkuulautojen ominaisuuksista. Eräässä tutkimuksessa selvisi, että puisissa leikkuulaudoissa haitalliset bakteerit selviää paljon lyhyemmän aikaa, kuin taas muovisessa ne lähinnä vain lisääntyy. Noora myös heitti kammottavan ajatuksen siitä kuinka muovihippuja siirtyy ruokaan muovisen leikkuulaudan pinnalta. Oma muovinen leikkuulautanikin näyttää siinä suhteessa aika pahalta. 

On jotenkin huvittavaa, että muovisten leikkuulautojen käyttöä on vuosia suositeltukin hygienia syistä. Muistelen, että ravintoloita joskus kiellettiin käsittelemästä esimerkiksi rakaa lihaa puisella leikkuulaudalla. Liekö sama tilanne olla vieläkin? 

Puinen leikkuulauta on taas vahvasti hankintalistallani niiden ekojen joukossa. 

- Riina 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti