2015-04-15

Piikkimatto pelastaa päivän!


Mies osti mulle vuosia sitten piikkimaton lahjaksi, joka onkin ollut kovassa käytössä. Itseasiassa se on hurahtanut piikkimattoon itsekin täysin sen jälkeen, kun koitti sitä selkäsärkyihin.

Piikkimatto on auttanut mut nukahtamaan niinä iltoina, kun uni ei meinaisi millään tulla. Se auttaa myös nivelsäryissä niin, että maltan rentoutua. Helposti säryt tekee sen, että ihminen jännittää vielä enemmän kehoaan ja vetää koko kehon kasaan ja kipu sen kun voimistuu.

Piikkimatto avulla  verenkierto vilkastuu, lihasten jännitys helpottuu ja keho rentoutuu. Se auttaa kehoa palautumaan liikunnan jälkeen nopeammin.  Piikkimaton avulla saa oksitosiini- ja endorfiini hormoonit kohoamaan. Nämä hyvänolon hormoonit helpottaa mm. kivun tunnetta ja rentouttaa.

Piikkimatoissakin on valittavissa hieman luonnollisempiakin vaihtoehtoja, kuten kookoskuidulla pehmustettuina ja luomupuuvillaisina. Myös piikkien materiaaleihin kannattaa tutustua. Laatua voi tässäkin parantaa vaikka kuinka pitkälle! Meillä on tosin käytössä tällä hetkellä ihan perus piikkimatto, mutta seuraavaksi ehkä sitten hieman luomumpi versio....

Piikkimatto on muuten hygienia tuote siinä suhteessa, että oikeastaan jokaisella perheenjäsenellä pitäisi olla omansa. Me ollaan miehen kanssa silti jaettu toistaiseksi yhteinen. Ehkä hieman ällöttävää?!

Piikkimatto on joka tapauksessa tuonut suurta apua meillä unettomuuteen, selkäsärkyihin ja erilaisiin kiputiloihin. Kannattaa kokeilla!

Suukoin:

Riina

3 kommenttia:

 1. Piikkimatto melkein jokailtaisessa käytössä täälläkin. Piikkimatolla makoilu saa aikaan minussa sen sortin väsymisen, että unta ei tarvitse kauaa odotella! :) Minä tunnen aina kehossani stressaamisen ja huolet - lihakset menevät tosi herkästi jumiin. Piikkimaton ohella saan itseni rentoutumaan meditaatiolla ja TRE (Tension Releasing Exercises)-harjoituksilla. Tuota TRE:tä olen tehnyt vasta vähän aikaa, mutta huomaan sen poistavan jännityksiä kehosta aika tehokkaasti. Kannattaa tutustua, jos ei oo jo ennestään tuttu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. TRE kuulostaa näin Tamperelaisena hyvinkin kiinnostavalta ;). Pitääkin katsoa millaisesta menetelmästä on kyse. Rakastan yli kaiken kaiken maailman rentoutusharjoituksia! Kiitos! :)

   Poista
 2. TRE-harjoittelu sopii varmaan tamperelaisille erityisen hyvin :-D

  VastaaPoista