2015-04-06

Paljasjalkakengät mulle ja kohta myös muksuille


Paljasjalkakengät on kaivettu kaapinkätköistä jo miltein kuukausi sitten. Juoksemassa en ole tänä keväänä niillä käynyt, mutta kengät onkin siirtynyt ihan päivittäiseen kävely käyttöön. Niin mukavia ja kevyitä kenkiä ei malta olla käyttämättä!

Tarkoitus olisi hankkia kevääksi F:lle ja ehkä R:llekin omat barefootkengät. F astuu toisella jalalla hieman sisään, joten lähdetään kokeilemaan hieman toisenlaista lähestymistapaa. Ehkä luonnollisempi askellus korjaa sitä kautta myös hieman askellusvirhettä. Tiedän, että suositukset sanovat varmasti edelleen, että kengät tulisi olla mahdollismman tukevat. Uskon kuitenkin, että paljasjalkakengät auttaa aktivoimaan sellaisia jalkapohjan lihaksia, jotka muutoin jäisi käyttämättä. Tätä kautta saadaan kuitenkin paljon hyötyjä kohti luonnollisempaa askellusta. Itseasiassa F:n koululääkärikin oli asiasta aika samoilla linjoilla...

Olen aika merkki uskovainen siinä suhteessa, että vaihdan hyväksi havaittua merkkiä aika nihkeästi. Merrelit ovat ehdottomasti sellaiset! Kengät on kestäneet hienosti kaiken maailman seikkailuni ja on todella ihanat jalassa. Merrelillä on tosin gore-tex pinnoitteellakin kyllästettyjä kenkiä, joita pyrin kovasti välttämään. Tähän perheeseen kun ei tarvita yhtään enempää hormoonien häiritsijöitä! Muutoin lastenmallistoa olen hiukan katsonut sillä silmällä, mutta harmi kuitenkin, että  Merrelillä koot on alkaa vasta 28:sta.

Minkä merkkisiä, tai mallisia paljasjalkakenkiä olette itse lapsillenne hankkineet?

<3 Riina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti