2015-04-14

Miten ostaa luomulihaa minibudjetilla


Tajusin joitakin kuukausia sitten, että pystyn ostamaan eettisesti tuotettua lihaa pienelläkin budjetilla. Olin kuvitellut, että perus perhe ei millään pystyisi ostamaan luomulihaa arkenakin. Tajusin kuitenkin, ettei luomulihan syöminen ei vaadi isoja tuloja ja säästyn samalla ylimääräisiltä antibiootti annoksilta. Haluan syödä lihaa, jonka tuotantotavat kestää lähempääkin tarkastelua!

Ostan tällä hetkellä luomulihaa pääsääntöisesti perus marketista, mutta samat asiat varmasti pätevät ihan mihin kauppaan tahansa. Ensin onkin hyvä katsoa muutama tuote, jotka on sinällään jo edullisempia. Prismassa tälläisiä on esimerkiksi  Luomu Nokan vauhtisiivet ja Tammisen luomu nauta-sikajauheliha. Näistä kohtuullisen hintaisista tuotteista on hyvä alottaa. 

Seuraavaksi oli pakko selvittää koska esimerkiksi Luomu Nokan vauhtisiipien toimitusajankohta on, sillä hylly ammotti monta kertaa tyhjyyttä kauppaan mennessä. Selvisikin, että Luomu Nokan tuotteita tulee kauppaan vain kerran viikossa. Torstaista tulikin meidän "kana päivä".  Toimitusaikojen selvittäminen auttaa myös kolmannessa asiassa, nimittäin hieman kalliimpien tuotteiden osalta päiväysalennusten hyödyntämisessä. Otan mielummin luomulihan, joka vanhenee huomenna, kuin tehotuotetun eläimen lihaa, joka on kärsinyt koko elämänsä. 

Kannattaa hyödyntää myös esimerkiksi Tilakaupan nouto mahdollisuutta, jolloin toimituskuluja saa hurjasti alemmas. Luomu- ja biodynaamisesti tuotettua lihaa on hyvä kysyä suoraan tiloilta, eikä kauppahalliakaan kannata unohtaa! 

<3 Riina 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti