2015-04-25

Minimalistinen uniformuvaatekaappi

Olen karsinut vaatteitani kovalla kädellä viimeisten vuosien aikana. En ole koskaan ollut mikään shoppailija, joten on ollut paljon helpompaa rakentaa univormuvaatekaappi.

Omistan tankkitoppeja, pitkähihaisen mustan paidan, pari mekkoa, muutaman neuletakin. housut, ulkohousut ja legginssejä, uikkarit, alkkareita, parit rintaliivit, kuoritakin, kesätakin, talvitakin, sadetakin, saappaat, vaelluskengät, talvikengät, kesäkengät ja lenkkarit. Näillä pääsen pitkälle, eikä kaupassa tarvitse miettiä mitä ostaa, kun hankin vain nuhjaantuneiden, tai hajonneiden tilalle uudet.

Uniformuvaatekaappi säästää hermoja ja rahaakin. Pystyn sijoittamaan määrän sijasta laatuun, kuten vaikka ihanissa Merrelin barefoot lenkkareissa! Pidän siitä, että aamuisin ei tarvitse miettiä mitä pukisi päällensä. Luotan luottoväreihin, harmaaseen ja mustaan!

Minimalististen työkalujen käytön tuloksena oma vaatekaappi oli se yksinkertaisin kohde selkeyttämiseen. Keittiön kaapeissa selkeä agenda on ollut se, mitä todella haluan nähdä! Muoviset paistinlastat ja kauhat lähti onneksi jo aika päiviä sitten ja tilalle hankin Tammelantorilta puisia. Patoja mulla on aivan liikaa ja yhdestä puuttuu jo kansikin. En tiedä, miksen osaa luopua siitä... Ehkä se johtuu väristä <3. Toiset asiat on junnanut paikallaan turhan kauan. Jotenkin on vaikea heittää asioita vaan pois, jos ei ole mitään tilalle. Onneksi ylimääräiset veitset ja sakset lähtee helposti kotoa pois muuttavalle poikalapselle. Silti mun on vaikea ymmärtää esimerkiksi kahta miehen teepannua, jota ei ole käytetty koskaan. Myös yläkaappiin tungetut hopea ottimet nostaa lähinnä naurun remahduksia. On hullua, että säilömme sellaisia, mutta kun ne oli häälahja.... Samassa yläkaapissa on Tommy Taberman kuohuviini ja viinilaseja. Ajattelen toiveikkaasti, että ehkä niitäkin tulee sitten joskus käytettyä.

Pidän joka tapauksessa selkeydestä, joten on ollut ihan ihanaa käyttää minimalismiin pyrkiviä työkaluja. Vähemmän on enemmän <3. Suuren Lundian kirjahyllyn varjossa musta ei tuskin mitään askeettia saa, mutta nautin silti siitä, että saan vähentämisellä tilaa niille asioille, jota todella haluan!

- Riina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti