2015-04-06

Mahtava mielen leikki!


Rakastan rentoutus- ja meditaatio harjoituksia! Rakastan sitä tunnetta, mitä syvärentoutunut tila saa aikaan. Hurjimmillaan se tuntuu mulla siltä, kuin  leijuisin, tai niin kuin irtoaisin omasta kehostani.

Eilen tälläinen jännä kehosta irtautumisen tunne tuli unen ja valveen rajamailla. Rentoutunut tila oli niin mahtava, että nauroin varmaankin ääneen. Koska olin ehkä puoli unessa tuli kuitenkin yhtäkkiä paniikki siitä, että mitä jos en pääsisikään kehooni takaisin. Kehoon takaisin palaaminen tuntui samalta, kuin olisi uinut hyytelömäisessä aineessa.

Vaikka kyse olisikin vain syvähengityksen nostamasta mielihyvä hormoonin määrästä, niin on se silti aivan huikeaa! Pystymme pelkän hengityksen avulla lisäämään onnellisuus hormooneja kehossamme ja ylipäätään vaikuttaa siihen, millaset hormoonit kehossamme jyllää.

Rennoin terkuin

- Riina

2 kommenttia:

  1. Minusta olisi hienoa kokea joskus kehosta irtautumisen tunne. Mutta toisaalta en uskalla toivoa sitä, sillä siinä on jotain pelottavaakin.. Ehkä se on tuntemattoman pelkoa. Jotenkin minusta tuntuu, että pääsisin sellaiseen tilaan, jos vain antaisin itselleni luvan siihen. Näen suhteellisen helposti selkouniakin - ja selkounien näkijät usein kai kokevat myös kehostaan irtautumista. Näetkö sinä koskaan selkounia? Jänniä juttuja nämä :-)

    VastaaPoista
  2. Juuri noin! Uskon kanssa, että syvärentoutumisessakin ja etenkin kehosta irtautumis kokemuksissa harjoitus tekee mestarin. Kyse on varmasti omalla kohdallakin sallimisen uskaltamisesta. En ole tuon kokemuksen jälkeen ehtinyt päästä ihan niin syvään rentouden tilaan, että olisin kokenut saman suuntaisen kokemuksen, mutta uskon, että kun harjoittelee uudestaan ja uudestaan pelon kohtaamista, se alkaa jossain vaiheessa sujua.

    En ole ihan varma millaisia määritelmiä selkounilla on, mutta ainakin näen usein unia, joiden kulkuun voin itse vaikuttaa, tai ottaa vaikka koko unikohtauksen uudestaan ja tehdä jotain toisin. Mitään unen näkemiseen liittyviä tekniikoita en ole sinällään kokeillut, vaikka esimerkiksi silva-menetelmä kirjassa niitä olikin esiteltynä. Unet on itselleni sen verran rakkaita, että ehkä niihinkin pitäisi sukeltaa syvemmin. Kiitos taas <3

    VastaaPoista