2015-04-09

Pilalle mennyt smoothie ja vihreää kultaa


Tein tänään aivan järjettömän pahaa smoothieta, joka näytti hieman kakalta. Sori... Ei kuvia! Omenan, banaanin, raakakaakaon, tammenlehtisalaatin ja pellavansiementen ja inkiväärin  yhteinen liitto ei vaan tällä kertaa toiminut. Pellavansiemeniä oli ihan liikaa ja maku oli puiseva. Onneksi sain lepyteltyä itseni oikeasti hyvällä jutulla... Nimittäin vehnänoraalla!

Maitopurkkiin kylvetystä vehnänoraasta saa hampaille töitä parin päivän välein. Tajusin kuitenkin, että tätä vihreää pääsiäisruoho kultaa pitää kylvää enemmänkin, sillä myös muksut rakastaa sitä, kuin kissat!

Tietenkin voisi hankkia jonkun vehnänoras mehustimen, mutta toisaalta omat hampaat on hellin mahdollinen mehustin, mitä maa päällään kantaa. Vehnänoraita jauhetaan suussa niin kauan, ettei mehua enää irtoa. Jäljelle jäävästä kuitupallosta voisi tehdä miltein vihreetä paperia. Tosin en tiedä haluaisiko kukaan saada syljellä höystettyä vehnänoraskorttia....

Vehnänoras ei tietenkään ole mikään uus juttu. Muistan lukeneeni jo ala-aste ikäisenä äidin kirjahyllystä jostain elävänravinnon kirjasta, kuinka puhdistava ihmekasvi vehnänoras onkaan! Nämä terveysruoka buumit menee kuitenkin sykleissä ja koen, että nyt on taas vahvasti vehnänoraan vuodet.

Mitä vihreämpi kasvi, sitä enemmän siinä on lehtivihreää... Vehnänoraassa on paljon B-, C-,E-, ja A-vitamiineja, runsaasti erilaisia mineraaleja ja aminohappoja, entsyymejä,  beettakaroteeneja, lykopeeneja jne...Vehnänoras on vuoden 2014 rohdoskasvi!

vihrein terkuin:

Riina

http://www.elavaravinto.fi/index.php/ohjeita/211-tietoa-vehnaenoraasta-vehnaenorasmehun-kaeytoestae-ja-sairauksien-hoidosta
http://www.ravintolisawiki.fi/index.php?title=Vehn%C3%A4noras
http://www.ravintolisatiedotus.fi/img/file.php?id=66

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti