2015-03-21

Välillä tekisi mieli itkeä....


Se iskee ilman muuttuessa. Se ei ole jokapäiväistä, tai viikkoista, mutta saakelin inhaa! Musta tulee niinä hetkinä kiroileva kiukkuinen akka.

Nivelsäryt ei ole päällä jatkuvasti, vaan vain välillä. Pärjään niiden kanssa ja tiedän senkin, että vehnän ja sokerin deletoiminen ruokavaliosta  kokonaan varmasti lievittäisi kipuja. Nivelsäryt on kuitenkin niin satunnaisia, etten ole jaksanut tehdä sen kummempaa ruoka remonttia. En tiedä olisinkon syömisen suhteen tarkempi, jos kivut ilmenisi useammin... Ruokaan huomion kiinnittäminen onkin mulle enemmän eettinen arvo valinta, kuin terveyden tuoja. Sen pitäisi olla kyllä toisin päin... TIEDÄN!

 Reumaa ei siis ole ikinä mulla diagnosoitu, vaikka sukurasite tulee molemmilta puolin. Mies tosin tapasi kerran Reumaliiton lääkärin, joka sanoi monotonisesti, että "kaikilla on reuma"...

- Riina

2 kommenttia:

  1. Tsemppiä nivelkipujen kanssa, varmasti ärsyttäviä ja ikäviä! :( Onneksi niitä ei kuitenkaan ole jatkuvasti, vaan vain aina toisinaan. Tsemppiä:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos tsempeistä! Se on jännä, että kun ei ole "kuoleman sairas", niin ei pieniä korjauksia (esim. vehnän pois jättäminen) viitsisi millään tehdä. Monesti sitä miettii, millainen ihminen sitä ihan oikeasti olisi, jos optimoisi ravintonsa.

      Poista