2015-03-01

Syö, niin kuin hengität!

maailman paras dieetti, terveellinen ruokavalio

Emme käytä pahemmin ajatuksia hengittämiselle. Se toimii automaattisesti, turhia pohtimatta. Ravinnon suhteen käytämme sen sijaan hurjasti aikaa siihen, mikä olisi minulle nyt se sopiva ruokavalio. Pitääkö välttää tiettyjä rasvoja? Hylkäisinkö sokerin? Alanko raakaruualle, paleolle, tai 5:2:lle? Kun mikään ruokavalio, tai dietti ei kuitenkaan tee maailman parasta oloa, niin helposti liuskahdamme takaisin vanhaan.

Yritämme epätoivoisesti täyttää ravinne ja vitamiini vajeemme höttö vehnällä. Ainekset, joita käytämme suurimpana osana päivistä mahtuu pariin kymmeneen. Keho vaatii kokoajan lisää, sillä saatavilla olevasta ruusta ei saa kaikkia niitä aineita, joita kehomme tarvitsisi ollakseen vahva, sopeutuvainen ja ennen kaikkea suojellakseen meitä sairauksilta.

Olen huomannut sen itse niinä hetkinä, kun olen täyttänyt kaapit monipuolisilla, ravinnerikkailla raaka-aineilla. Huomaan yhtäkkiä pakottavan tarpeen syödä vaikka levätörtilloja, tai tietyistä aineksista tehtyä smoothieta. Niihin on suorastaan himo! Keho pyytää ensimmäisen smoothie lasin jälkeen toisen. Juon sen puoleen väliin ja sitten alkaa tökkimään. Ei tee enää mieli. Ravinne varasto on täynnä...

On jännä, kuinka mahtava ohjelmointi meihin on tehty! Emme tarvitse välttämättä monimutkaisia diettiohjeita, vaan meidän on vain altistettava kehomme entistä suuremmalle määrälle monipuolisia ja ravinnerikkaita raaka-aineita. Totuus on, ettei kehomme voi ohjata meitä johdonmukaisesti, jos sillä ei ole ikäänkuin muistoa siitä, miltä vaikka koivun lehdet maistuu. Uskon, että syöminen on todellisuudessa helpompaa, kuin uskommekaan!

- Riina


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti