2015-03-11

Pakokauhu


Joskus se hiipii alitajuntaan, kuin varkain, juuri silloin, kun kuvittelen suunnan olevan selvä. Tulee niin epävarma olo, että jalat on lähteä alta! Olenko väärällä tiellä? Olenko tippunut kuiluun, josta en enää jaksa kiivetä takaisin, vai jatkanko rohkeasti sinne minne olen menossa?

Sellaisina hetkinä alan tehdä riskianalyysia matkalleni. Mikä olisi pahinta mitä voisi tapahtua, jos jatkan kohti utopiaani? Vedän syvään henkeä ja tajuan, ettei pelättävää ole! Ei mitään ole mennyt rikki ja toisaalta en olisi ikinä oppinut näin paljon itsestäni, jos en olisi tarttunut inspiraatioon kiinni!

Lukiessani miltein mitä tahansa elämänhallinta kirjaa, siinä toivotaan lukian pääsevän helpommalla ja suorempaa reittiä kohti päämäärää, kuin kirjoittaja itse. Oon kuitenkin huomannut, että kaikelle on aikansa. Uskon, että niitä muutoksia omassa itsessä, tai ylipäätään tutustumista omaan sielunmaisemaan pitääkin tehdä rauhassa ja tunnustellen. Huomaan sen myös kirjoista. Joku kirja ei ehkä iske tänään, mutta se voi iskeä vuoden päästä. Silloin on sen aika!

Olen joutunut myös miettimään, että otanko mielummin ajan, kuin rahan. Tähän asti aika on voittanut. En ehkä ole käyttänyt aikaani ihan niin hyvin, kuin olisin halunnut, sillä huomaan usein hätäileväni ja pohtivani liikaa tulevaa, mutta tämä on ollut silti kaiken arvoista!

 Huomaan silti, että helposti sitä on itse oman kehittymisen, ja  etenemisen tiellä. Sitä meloo vastavirtaan, sillä heittäytyminen täysin viran vietäväksi tuntuu liian pelottavalta. Onko minulla lupa hörhöytyä kunnolla? Saanko olla niin villi ja hullu, kuin todellisuudessa haluaisin? Teenkö olemattomia mielen esteitä läheisistäni, vaikkei todellista vastustusta olisikaan? "aviomieheni, tai vanhempani ei halua minun hörhöytyvän täysin"- vakuutan niin itselleni, vaikkei se pitäisi edes paikkansa! Teen itselleni näkymättömiä muureja ja vain omat ajatukseni pitää minut täällä, eikä siellä...

Uskallanko laskea vastustuksen irti ja nauttia matkastakin täysillä?

- Riina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti